Фонд Східна Європа, проект USAID ЛІНК та DLA Piper допоможуть регіональним спеціалістам залучити додаткові інвестиції






Пресс-релиз.

22-04-2011, 18:44:27
Публикация №_1073

Фонд Східна Європа, проект USAID ЛІНК та DLA Piper допоможуть регіональним спеціалістам залучити додаткові інвестиції
Інструменти публічно-приватного партнерства як механізм залучення додаткових інвестицій вивчатимуть у регіонах України в рамках проекту «Публічно-приватне партнерство: нові можливості для економічного росту»
ФСЄ представляє черговий продукт, розроблений в рамках цього комплексного проекту, спрямованого на допомогу місцевим органам влади у залученні додаткових ресурсів для розвитку власних громад, а особливо - проектів розвитку місцевої інфраструктури.

Щойно видано практичний посібник для органів місцевої влади та бізнесу «Підготовка та реалізація проектів публічно-приватного партнерства (ППП)». Це – один з перших в Україні посібників, що дає загальне уявлення про концепцію ППП та базову інформацію про те, як впроваджувати цей дієвий механізм, покликаний підвищити ефективність реалізації регіональних інфраструктурних проектів. У виданні проаналізовано нормативно-правову базу та надано покрокове керівництво щодо реалізації проектів ППП, а також зібрано кейси з міжнародної та вітчизняної практики. Посібник розроблено експертами з ППП, нормативно-правову базу проаналізовано фахівцями міжнародної юридичної фірми DLA Piper в рамках практики корпоративної соціальної відповідальності компанії (завантажити повний текст посібника можна тут).

“Програми Фонду покликані допомогти українським громадам отримати ефективні інструменти для власного розвитку, тому я вважаю, що реалізація цього проекту зараз є вкрай необхідною. Концепція публічно-приватного партнерства вже підтвердила свою ефективність у Європі, продемонструвавши що за допомогою ППП муніципалітети можуть реалізовувати складні та затратні інфраструктурні проекти, залучаючи кошти від місцевого бізнесу власноруч. Ми дуже сподіваємось, що цей проект допоможе популяризувати ППП в Україні», - вважає Віктор Лях, виконавчий директор Фонду Східна Європа.

"Оскільки рівень розвитку інфраструктури в Україні не можна назвати високим чи навіть достатнім, ми впевнені, що даний посібник сприятиме підвищенню обізнаності місцевих влад та бізнесу з передовими юридичними механізмами втілення публічно-приватних партнерств, які широко використовуються у світі, та дозволить ефективно проводити такі проекти (зокрема, проекти з розвитку інфраструктури) в Україні", - говорить Дмитро Деркач, старший юрист київського офісу міжнародної юридичної фірми DLA Piper, що брав безпосередню участь у підготовці посібника.

Посібник буде також презентований під час реалізації інших заходів в рамках проекту, зокрема серії інформаційних семінарів «Застосування механізму публічно-приватного партнерства (ППП) для підготовки та реалізації проектів місцевого розвитку». ФСЄ запрошує зацікавлені організації взяти участь у семінарах разом з представників місцевих органів влади та бізнесу, які проходитимуть у Луганську – 27 квітня та в Одесі – 29 квітня.

Довідка
1. Про проект «Публічно-приватне партнерство: нові можливості для економічного росту»

Проект «Публічно-приватне партнерство: нові можливості для економічного росту» реалізується Фондом Східна Європа спільно з проектом «USAID «Локальні інвестиції і національна конкурентоспроможність» (USAID ЛІНК). Даний проект спрямований на створення умов для ефективної співпраці між громадським, державним та комерційним секторами на регіональному рівні з метою вирішення суспільно значимих питань за рахунок використання механізмів публічно-приватного партнерства. ФСЄ висловлює подяку міжнародній юридичній фірмі DLA Piper за надання pro-bono консультацій та допомогу у підготовці посібника й проведенні тренінгів.
Проект передбачає випуск практичного посібника з впровадження проектів публічно-приватного партнерства, проведення серії навчань для представників місцевих органів влади та бізнесу, організацію навчальних поїздок та надання консультаційної підтримки з юридичних та організаційних питань зацікавленим органам влади в процесі підготовки та реалізації проектів ППП.

2. Про DLA Piper

DLA Piper є однією з найбільших міжнародних юридичних фірм, 3500 юристів якої працюють у 71 офісі у 29 країнах світу. З 2005 року DLA Piper також працює в Україні. Наразі у складі юридичної команди київського офісу працюють більше 35 юристів під керівництвом керуючого партнера Маргарити Карпенко. Юридична підтримка інфраструктурних проектів є однією із спеціалізацій фірми.
* * *
За детальною інформацією про ці та інші програми Фонду звертайтесь, будь ласка, до Катерини Копчук, менеджера із зв’язків з громадськістю Фонду Східна Європа за телефоном (+38-044) 200-3825, або [email protected].








Читайте также...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...
Комментарии... 0


Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,048886 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
управление менеджмент Беларусь БЕЗРАБОТИЦА прокурор