Організовані зібрання слів






Статья.
Eкoномiчний слoвник-дoвiдник
Добавил: Джигора Олег
03-03-2013, 17:00:28
Публикация №_9520

Організовані зібрання слів
Словник, певним чином це організоване зібрання слів, звичайно з приписаними їм коментарями, в яких описуються особливості їх структури та / або функціонування окремо взятого слова.

Найчастіше коментується семантична (смислова) структура слів, тобто словами у словнику зіставляються пояснення (тлумачення) їх значень і вживання, але можливі і багато інших типів коментарів. Крім слів, об`єктами словникового опису можуть виступати їх компоненти (такі, наприклад, словники морфем), словосполучення різних типів, стійкі сентенції - прислів`я, приказки, цитати і т.п. Існують також словники, в яких спеціальні коментарі при кожній одиниці словникового опису відсутні.

В іншому значенні термін «словник» позначає всю сукупність слів деякої іншої мови (інакше кажучи, його лексику) та протиставляється терміну «граматика», що в свою чергу означає сукупність правил побудови та написання з слів більш складних мовних виразів та тлумачень.

Лінгвістична дисципліна має на меті, насамперед, методи складання (створення) словників, що в свою чергу отримало визначення: лексикографія (від грец. лексика "слово" і графія "писання", наука). Навідміну від лексикології - теоретичної дисципліни, яка є частиною теоретичної семантики та використання розробкою шляхів опису планів, змістом лексем, а також сюди зараховані методи тлумачення. Проблематика лексикографічних робіт лежить саме в словникової сфері. Перш за все її інтереси - були типи словників та способи побудови і його організація, як словникової статті. Зрозуміло, що тип словника прямо визначається структурою та побудовою словникової статті і навпаки.

Лексикографія - це одночасно наука і мистецтво. Лексикограф є вченим остільки, оскільки він намагається охайно перерахувати і витлумачити (пояснити) слова, і художником в тій мірі, в якій він бачить і задовольняє різноманітні потреби своїх читачів. Людська складова завжди була важлива для цього роду діяльності, і деякі укладачі словників заслужили репутацію людей твердих і незалежних суджень.

До компетенції лексикографії на сам перед належить особливе завдання розробки технологій складання і написання словників. На сьоднішній час по причині розвитку цифрової техніки створюються комп`ютерні технології створення та зібрання словників, а також різноманітні електронні словники, поширювані на компакт-дисках або розміщуються на web-серверах комп`ютерної мережі.

Автор: Джигора Олег







Опубликовано в таких рубриках:
- Книги. - Образование. - Общество. - Бизнес и финансы.
Читайте также...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...
Комментарии... 0


Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,102111 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
Eкoномiчний слoвник-дoвiдник слова детские фонды Рон Хаббард профессиональный биржевый торговец