Перші помилки у шахах






Статья.
шахматы
Добавил: Ольга Костюк
16-08-2012, 08:11:30
Публикация №_6750

Перші помилки у шахах
Стати великим шахістом - це подорож. І, як і у випадку з будь-якої по-справжньому великою грою, розуміти правила є лише першим кроком. Потрібно ще й навчиться визначати, розуміти і виправляти свої помилки. На щастя, є кілька елементарних (і легко виправних) помилок, з якими стикаються майже всі початківці гравці.
Ось сім найбільш поширених.

Руки геть від королеви

Ваша королева - це потужний, але уразливий актив, і ви почуєте це від кожного досвідченого шахіста на планеті: одна з найпоширеніших помилок початківців гравців - використовувати її занадто рано. Не піддавайтеся бажанням лютувати з її величчю.

Уникайте безглуздих обмін

В економіці є поняття «неповоротні витрати». В основному, це говорить, що як тільки ви втратили гроші на невдалі підприємства, ви повинні подумати, перш ніж додавати більше капіталу в надії отримати назад свої початкові ставки.
Те ж відноситься і до втрати шахових фігур. Чи варто ризикувати цінних слоном або конем, щоб помститися за втрату пішаки? Рідко. Не дозволяйте емоціям взяти верх над вами. Якщо ви втратили частину, відпустіть її і рухайтеся далі.

Не поспішайте

Навіть якщо ви впевнені в своїх найближчих кроках, варто ще трохи подумати і оцінити ситуацію. Можливо, ви пропустили щось важливе. Якщо ви поспішаєте, ви робите помилки. Це потрібно пам`ятати.
Для того, щоб не робити помилок, потрібно купить шахматы http://shkura.com.ua/ru/24-derevyannye-schahmaty
Пішак за пішака

Пішак є гарматним м`ясом в шаховому світі. Ці одноразові частини існують тільки для того, щоб просто кинути їх у м`ясорубку смерті в середині дошки. Чи не так?
Практично всі новачки так думають. Але це неправда. Пішак може бути найменш важливою фігурою в грі, але діючи разом з іншими фігурами, пішаки потужні лінії оборони, охорони, і в кінці гри блокатори. Не варто недооцінювати їх силу. Не викидайте їх без поважної причини.

Рокіровка

Поміняти місцями туру і короля - це завжди можливість убезпечити короля. Треба пам`ятати про це.
Це виглядає дуже добре, щоб бути правдою...
Останнє ви знаєте. Ваш опонент залишає високу вартість фігуру мабуть незахищену. Чи є можливість отримати її просто так? Можливо.

Але перш ніж поспішати скористатися його помилкою, подумайте. Може бути, це навмисний маневр? Приваблива премія може залишити вас в гіршому становищі, ніж раніше. Приховує чи безтурботна усмішка вашого противника хитромудру пастку в грі. Тільки ви можете відповісти на це питання - але, ймовірно, кращий спосіб зробити так, ніж покласти голову в пащу лева.

Уникайте тунельного зору

Це просто сконцентруватися настільки тісно на одній важливій галузі дошки, що ви ігноруєте важливі події поза нею. Якщо ви не отримуєте досить широкий вид на дії, ви ризикуєте бути захопленим зненацька. Важливо не втрачати пильність, оскільки цим обов`язково скористається ваш суперник.
Купить шахматы Киев (http://shkura.com.ua/ru/24-derevyannye-schahmaty)






Опубликовано в таких рубриках:
- Спорт. - Общество.
Читайте также...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...



Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,055811 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
шахматы купить шахматы спортивный маркетинг