Вчимо літери вдома з дитиною. Вчимо букви в ігоровій формі.






Статья.
вчимо літери
Добавил: Оксана Мішина
11-05-2011, 20:50:57
Публикация №_1208

Вчимо літери вдома з дитиною. Вчимо букви в ігоровій формі.
Іноді можна побачити на вулиці таку картину. Мама запитує малюка, вказуючи на будь-яку букву вивіски на будинку: "Яка ця літера?" Малюк з радістю відповідає: "ПЕ!", Або "ЕМ!", Або "ЕС!".
Іноді можна побачити на вулиці таку картину. Мама запитує малюка, вказуючи на будь-яку букву вивіски на будинку: "Яка ця літера?" Малюк з радістю відповідає: "ПЕ!", Або "ЕМ!", Або "ЕС!". Шановні дорослі! Якщо ви саме так називаєте дітям букви, то як ваш маленький учень прочитає склад "МА"? Уявіть собі, у нього швидше за все вийде "ЕМА"! І він буде правий: ЕМ + А = ЕМА. А слово "МА-МА" у такому випадку буде читатися як "ЕМА-ЕМА"!

Дуже важливо при навчанні читання дошкіллняті називати букви спрощено, як ми називаємо твердий приголосний звук, який вони позначають. Не "ЕМ", а "М", не "ПЕ", а "П". Це зовсім не означає, що дитина не повинна знати, що буква і звук - різні поняття, що кожна буква може позначати два звуки - твердий і м`який. Але всі ці поняття недарма входять в програму навчання грамоті у першому класі: для їх засвоєння потрібні достатньо зрілі функції мислення - аналіз, синтез, узагальнення, абстрагування. А дитина дошкільного віку володіє цими розумовими операціями тільки на елементарному рівні. Прийде час, і ваша дитина засвоїть знання з фонетики мови. А зараз він може вчитися читати і без цих знань.

Продовження статті читайте на сайті Центру розвитку дитини "Кіндерленд" http://news.kinderland.org.ua/vchimos-chitati/vchimo-literi.html






Опубликовано в таких рубриках:
- Дети. - Общество.
Читайте также...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...
Комментарии... 0


Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,041813 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
вчимо літери вчимось читати игры Влада прокаєва Всесвітня спадщина