Який має бути правильний рівень води в акваріумі






Статья.
Вода в акваріумі
Добавил: vetal12v
09-06-2013, 21:47:09
Публикация №_11186

Який має бути правильний рівень води в акваріумі
В акваріумі існує один класичний принцип, безпосередньо стосується рівня води: чим більше відношення його ширини до висоти, тим сприятливіші умови для росту і розмноження риб та інших його мешканців. Але не завжди розміри приміщень, де встановлюються акваріуми, дозволяють повною мірою реалізувати це положення.
Крім того, недотримання вимоги часто пов`язано з дизайнерськими рішеннями з оформлення приміщення. Це і установка декоративних акваріумів невеликого розміру, в яких вміст риб утруднено за визначенням, і акваріумів витягнутих у вертикальній площині у вигляді панно або картин. Як правило, про рівень води і створенні умов для їх мешканців при цьому ніхто не замислюється.

Диктуються такі параметри необхідністю дотримання правильного рівня освітленості і установкою кисневого балансу та повітрообміну комфортного для риб. Справа в тому, що рослини поглинають вуглекислоту і виробляють кисень лише вдень, в нічний час (при недостатньому освітленні) відбувається зворотний процес і риби починають задихатися. Особливо це помітно в акваріумах з невеликими обсягами води.

На практиці виявлено, що між глибиною акваріума, площею дзеркала води і хорошим газообменом існує залежність, описувана формулою: D = S / Н * H, Де D - величина швидкості дифузії, H - висота рівня води в акваріумі http://www.proakvarium.com/voda/ , S - площа поверхні.

Вважається, що значення D менше 2 створюють несприятливі умови для розвитку тварин і риб в акваріумі. Рекомендовані у більшості випадків величини цього відносини повинні бути більш 3.5.

Таким чином, з формули видно, що незначне збільшення площі поверхні дає можливість істотно збільшити глибину акваріума. А це надає не тільки додаткові переваги за способами декоративного оформлення внутрішнього простору, а й збільшує об`єм води. Останній дуже важливий як в плані збільшення кількості мешканців, так і в плані зручності експлуатації.

Що стосується кількості риб і тварин. То на кожен сантиметр дорослої рибки має припадати не менше 1 л води, а це значення легко регулюється підвищенням її рівня, природно, в тих межах, які дозволяє параметр D. Крім того, в акваріумі невеликого обсягу, в залежності від зовнішніх умов, можливі різкі коливання, як хімічного складу, так і температури води, що чинить негативний вплив на біологічні процеси, що протікають всередині цього мікросвіту.







Опубликовано в таких рубриках:
- Мир домашних любимцев. - Общество.
Читайте также...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...



Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,028075 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
Вода в акваріумі рівень води ГК АВИС зоомагазин дрессировка собак животные ниппельные поилки для кроликов купить