ХОЧЕШ РОЗВИВАТИСЬ ЗАВТРА – ПОЧИНАЙ ВЧИТИСЬ УЖЕ ЗАРАЗ!






Статья.
бізнес
Добавил: Міжнародний бізнес-клуб Клуб Ділових Людей
26-04-2014, 19:02:09
Публикация №_16072

ХОЧЕШ РОЗВИВАТИСЬ ЗАВТРА – ПОЧИНАЙ ВЧИТИСЬ УЖЕ ЗАРАЗ!
Криза останніх місяців та перезавантаження, яке відбулось у нашій країні, яскраво продемонстрували насправді найважливішу проблему українського суспільства – відсутність професійних управлінців. Проте ця проблема народжена не вчора чи позавчора, не на Банковій, Грушевського чи у Межигір’ї. Це проблема, яка народжувалась в Україні впродовж останніх десятиліть.
Навіть покоління, народжене після здобуття нашою державою незалежності, уражене старим «совковим» синдромом: навіщо вчитись, якщо можна про все домовитись. Тобто можна домовитись про іспити у навчальному закладі (банально дати хабара), можна домовитись про роботу (віддяка), можна домовитись про замовлення («відкат»).

І мало хто дивився в корінь проблеми: саме з оцих примітивних елементів і складалось наше суспільство. Було таким, яке в принципі не мало необхідних знань, навиків, не мало вектору розвитку та зовнішніх викликів. Насправді перемагав не той, хто більше знає чи має більше практики, а той, хто має серйозніші знайомства чи доступ до «корита» з грошима.

І коли відбулись зміни – виявилось, що найбільшою проблемою у побудові нового успішного демократичного суспільства є відсутність професійних управлінців. Адже управляти – це не махати нагайкою чи ходити з пряником: цей примітивізм уже давно у минулому. Управляти – це володіти комплексом знань, починаючи від розуміння процесів бізнесу і закінчуючи макроекономічними факторами, починаючи від людини і завершуючи великими людино-машинними системами. Також управляти – це не тільки уміння брати на себе відповідальність та здатність запалювати і вести за собою інших, а перш за все це – знання, уміння робити так, щоб не нашкодити, а навпаки – зростати і розвиватись.

Якщо хтось думає, що ми повернемось у минуле, відтак вчитись не потрібно – той глибоко помиляється. Люди, які віддали свої життя на Майдані, назавжди змінили хід історії у цій країні. І тепер, коли поступово усе буде змінюватись – будуть ще більш жорсткіше затребувані уміння управляти, уміння розвивати та знання бізнес-систем і процесів. Тепер буде цінуватись розум над словами та практичні дії – над банальним «дерибаном».

Що потрібно зробити насамперед, аби не випасти з цієї нової цивілізованої системи суспільних та бізнесових відносин? – Однозначно відкрити для себе нові виклики конкурентного ринку, де виграватиме той, хто краще вміє та більше знає.

Як цього можна досягти правильним та перевіреним шляхом?..

З початку грантової програми Executive МВА http://www.bc-club.org.ua/mba у бізнес-школі Клубу Ділових Людей, розробленої на основі міжнародних стандартів, ми спостерігали постійний ріст практичних знань наших слухачів та зростання їх бізнесів. На загальному фоні власників малого бізнесу наші слухачі реально збільшили свої статки та заробітки. І це не тому, що діє проста приказка: «за одного випускника МВА – десятьох простих дають», або «ціна голови МВА щонайменше втричі дорожча, ніж звичайна». Це тому, що, маючи практичні знання, ці люди здатні перебудувати неуспішний та збудувати успішний бізнес. Вони мають справжній вишкіл управлінців. Так само, як умілий воїн з вишколом ціниться дорожче, ніж цілий полк новобранців.

MBAКлубу Ділових Людей уже минуло 4 роки. За цей час ми жодного разу не співпрацювали з державними органами влади та не отримували жодного зовнішнього фінансування. Користуючись лише власними знаннями та навиками, ми виросли із 30 перших учасників – до 420 власників та керівників бізнесів. І стали найбільшою бізнес-спільнотою малого та середнього бізнесу в Україні. Ми пишемо свою успішну історію. А чи пишете свою успішну історію Ви?

Стати слухачем програми можна із наступного навчального модуля грантової програми Executive МВА (http://www.bc-club.org.ua/investment_management) у бізнес-школі Клубу Ділових Людей, який відбуватиметься 14-16 березня цього року. Читатиме цей модуль Керівник програми Master of Banking and Finance Києво-Могилянської бізнес-школи (а на даний час саме Києво-Могилянська бізнес-школа дала двох міністрів у новий уряд України), один з кращих експертів з фінансів та інвестування в Україні, доктор Євген Пенцак.

Пасти задніх чи змінюватися та зростати разом з країною – вирішувати Вам.

Автор: Руслан Бельтюков, МВА, МРА
Експерт зі стратегії бізнес-школи Клубу Ділових Людей Україна.
Copyright 2014 © Клуб Ділових Людей (www.bc-club.org.ua)
[email protected]
+38 067 674 17 17






Читайте также...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...



Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,040460 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
бізнес навчання Бизнес консалтинг воспитание детей Обучение сотрудников компаний система подготовки кадров