2061 метр над рівнем моря






Статья.
відпочинок в карпатах
Добавил: Кристина
27-02-2012, 21:22:17
Публикация №_4439

2061 метр над рівнем моря
Знаменита далеко за кордонами держави перлина наших українських Карпат гора Говерла - це найвища вершина Українських Карпат, вона підноситься на 2061 метра вище рівня моря.
Входить Говерла до складу Чорногірського хребта, знаходиться на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей, на території Рахівського району, недалеко розташовані населені пункти Рахів, Ясиня, Ворохта. На угорській мові її назва Hóvár означає «Снігова гора» і вона цілком виправдовує свою назву, тому що іноді навіть влітку тут лежить сніг. Раніше вершина називалася Говирла, але при нанесенні її розташування на австрійську військову карту була допущена орфографічна помилка, і з тих пір її ім`я отримало нинішнє звучання.

Незабутній відпочинок в Карпатах http://shale-flery.com.ua/uk/ – це гора Говерла.

Погода на вершині часто змінюється і особливо вражаюче виглядає Говерла взимку, коли її гігантська конусоподібна біла громада, увінчана покритим інеєм хрестом, підноситься над тягнуться внизу ландшафтом. Також на горі встановлено флагшток із прапором України і тризуб. Є тут і обеліск в пам`ять про найвищій точці проходила по цих місцях колись кордону між Польщею та Чехословаччиною. Цікаво, що на Говерлі, як на найвищій вершині України, існує така знакова річ, як мармурова плита, в яку вмуровано двадцять п`ять капсул із землею з усіх регіонів країни.

Невелика плоска площадка, що знаходиться на вершині гори, дозволяє оглядати навколишні краси з відмінним ракурсом. У гарну погоду, коли видимість хороша і повітря чисте і прозоре, звідси чудово проглядається весь Чорногірський хребет, все Українські Карпати. Вибравши відпочинок в Карпатах http://shale-flery.com.ua/uk/ – Ви не помилитесь. На півночі можна побачити Івано-Франківськ, Снятин і Коломию, а якщо дивитися на південь - румунське місто Сігету-Мармацієй.

Говерла складається з пісковика і конгломератів, на схилі можна побачити кам`яні осипи і різні форми плейстоценового зледеніння, іноді тут трапляються сходи снігових лавин. З фауни - чагарникові пустища та альпійські луки, букові та хвойні ліси, деякі рослини зустрічаються тільки тут. Гора знаходиться на території охоронної зони Карпатського заповідника.

Біля підніжжя Говерли один з витоків річки Прут пробив собі вихід зі скель, і тут знаходиться красивий каскадний водоспад, що викидає воду з висоти 80 метрів.

Про Говерлу складено багато пісень і легенд. Одна з них оповідає про любов дівчини на ім`я Говерла та простого хлопця, якого звали Прут. Батько юної красуні - Гірський Цар вирішив заховати дочку і перетворив її в гору, а хлопцю, щоб розбити чари, потрібно було до світанку зійти на її вершину. Тоді він сів на схил і заплакав. Тепер вони нерозлучні: прекрасна Говерла і обнімає її Прут.






Опубликовано в таких рубриках:
- Туризм. - Отдых. - Общество.
Читайте также...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...



Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,049016 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
відпочинок в карпатах ярмарка