ПРИЗНАЧЕННЯ ПІДПРИЄМЦЯ – БУТИ ТВОРЦЕМ!






Статья.
бизнес
Добавил: Клуб Ділових Людей
01-05-2014, 22:16:40
Публикация №_16134

ПРИЗНАЧЕННЯ ПІДПРИЄМЦЯ – БУТИ ТВОРЦЕМ!
Мабуть, кожна тверезомисляча людина усвідомлює, що коли власник мережі автозаправних станцій може подзвонити та «напхати» оператору своєї АЗС, то це, м’яко кажучи, неправильно. Або якщо керівник медіа-холдингу особисто поправляє те, що вже поправила літредактор у маленькій замітці на останній сторінці… І таких прикладів можна навести багато. Ну чомусь важко нашим людям навчитися не втручатись туди, де все має працювати без їх особистого контролю.
Особливо це стосується тих власників, бізнес яких стрімко розвивається, збільшуються об’єми, зростають продажі і так далі. Здавалося би з такими тенденціями повинно зростати навантаження на підприємця, йому потрібно все більше і більше працювати, аби ефект з позитивного не скочувався у негативний. Принаймні так мислять більшість бізнесменів та людей, які розвивають власну підприємницьку справу.

Але насправді на цю ситуацію потрібно дивитися трохи під іншим кутом зору і не боятися робити так, як здавалося би є неправильно. Насправді для того, щоб стрімко і стабільно розвиватися, отримувати значні результати та впевнено вести свою команду «за горизонт», підприємцю НЕОБХІДНО ПІДВИЩИТИ ПРОДУКТИВНІСТЬ власної ПРАЦІ та кардинально СКОРОТИТИ РОБОЧИЙ ЧАС.

Тобто не вникати за звичкою в усе (навіть найдрібніше на власному підприємстві), а навпаки – поступово відходити від технічних питань та побутової біганини. А години, які звільняться, а потім переростуть у дні і тижні, присвятити формуванню своїх головних цілей і стратегічних завдань, створенню нового майбутнього. Тобто потрібно знову (як і колись на початку зародження власної справи) стати мрійником. Щоправда мрійником значно вищого польоту!

І лише тоді стане зрозуміло, що ефективність управління_бізнесом характеризується співвідношенням часу і особистим прибутком власника, який він отримав за кожну робочу годину.

Відтак необхідність напарника – толкового менеджера – є питанням, яке навіть не має обговорюватися. Адже Ви не будете заперечувати, що у кожного капітана на кораблі повинна бути людина, якій він будь-коли міг би довірити штурвал!

Не важко перебачити, що Ви скажете одразу: «Але ж менеджер – «чужий», він не був поруч зі мною, коли мій бізнес робив перші кроки, він не жив його проблемами, він його «не відчуває!». Але зрозумійте, що найголовнішим є те, щоб Ви не втратили зв’язку зі своїм бізнесом, не стали його «гвинтиком». І зрозуміли, що Ваше ПРИЗНАЧЕННЯ – БУТИ ТВОРЦЕМ!

Менеджер – це людина, котра «йде слідом» за підприємцем та усуває безлад, який той залишив після народження чергової цікавої ідеї. Підприємець створює нові речі, менеджер розставляє ці речі у потрібному порядку! Без менеджера в бізнесі не буде ні системного планування, ні організаційного порядку, ні передбачуваності «світлої перспективи». БЕЗ МЕНЕДЖЕРА БІЗНЕСУ взагалі МОЖЕ НЕ БУТИ!

ПРИЗНАЧЕННЯ ПІДПРИЄМЦЯ – БУТИ ТВОРЦЕМ!

Яким чином така людина може з’явиться поруч із підприємцем? Однозначної відповіді на це питання немає. Все залежить від індивідуальних особливостей самого підприємця. Хтось готовий ризикнути і прийняти на роботу того, хто має досвід такої роботи в інших компаніях. Хтось готовий «вирощувати» менеджера всередині своєї команди. А хтось готовий інвестувати час і гроші у розвиток власних управлінських навичок, зумовлюючі своєрідне «роздвоєння особистості» (є ж люди, які самі з собою грають в шахи).

Головне зрозуміти: кожен повинен займатись своєю головною роботою. Робота підприємця - мріяти, бачити нові можливості, які «витають у повітрі». Робота менеджера – приводити бізнес до досягнення конкретних результатів. Робота такого тандему - забезпечення довготривалої фінансової успішності компанії, якою вони управляють. Кожен в цьому тандемі повинен чітко усвідомлювати свої головні завдання, турботливо ставитись до потреб свого напарника та максимально використовувати власні переваги.

З протиріччя між баченням підприємця та прагматизмом менеджера і народжуються всі великі проекти!






Опубликовано в таких рубриках:
- Менеджмент. - Бизнес и финансы.
Читайте также...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...
Комментарии... 0


Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,025411 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
бизнес образование Бизнес консалтинг система учета рабочего времени