22 травня за підтримки Nestle в Києві відбулась конференція «Захист продуктів харчування в Україні». У конференції взяли участь представники уряду та профільних комітетів Верховної Ради, провідні фахівці вітчизняних та міжнародні компаній – виробників продуктів харчування, представники бізнес-асоціацій та громадських організацій Темами обговорень, зокрема, були співпраця бізнесу та держави у питаннях доопрацювання та впровадження регуляторного законодавства в галузі забезпечення якості харчових продуктів. Під час свого виступу на відкритті конференції Голова Комітету Верховної Ради з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Олександра Кужель закликала всіх присутніх до співпраці у робочій групі з підготовки відповідних законопроектів.
Обговорюючи питання безпечності та якості харчових продуктів, представники громадських організацій привернули увагу присутніх до того, що безпечні з точки зору державних стандартів продукти не шкодять здоров`ю споживачів, але це не означає, що всі вони є корисними та поживними. При цьому вітчизняні вимоги до маркування не вимагають від виробників зазначення повної інформації про склад продукту, яка б допомогла споживачеві правильно визначити його корисність та якість. Всі учасники конференції практично одноголосно зазначили, що цю проблему вирішить підписання ЗВТ та Угоди про Асоціацію з ЄС, адже вимоги та стандарти ЄС щодо якості продуктів стануть обов`язковими і для нашої країни. З іншого боку, представники великих міжнародних компаній, що брали участь в панельних дискусіях, зазначили, що працюючи на українському ринку вони вже керуються правилами та стандартами ЄС та провідних країн світу.
Керівник відділу якості Nestle в Україні Лідія Дідух розповіла, що на всіх підприємствах компанії в Україні поруч із державними стандартами діють внутрішні стандарти якості Nestle, що їх компанія застосовує у всьому світі, і які за деякими позиціями є більш суворими, ніж національне законодавство. Так, міжнародний стандарт FSSC 22000, до умов якого компанія приводить все своє виробництво, в тому числі й в Україні, вимагає контролю якості продукції починаючи від виробників сировини. Саме тому компанія ось уже декілька років успішно впроваджує програму «Господар», спрямовану на допомогу українським виробникам сировини досягти рівня міжнародних стандартів.
Обговорюючи тему контролю якості харчових продуктів, усі учасники прийшли до згоди щодо того, що контролюватися має не лише процес виробництва, але й кінцевий продукт з полиці в роздрібних мережах.
Високий представницький рівень конференції, гострота дискусій та величезна зацікавленість усіх присутніх ще раз підтвердили потужний потенціал України як однієї з провідних у світі в галузі виробництва продуктів харчування. З огляду на прогнози зростання світового попиту саме в цій галузі, наша країна має всі шанси стати одним із найважливіших глобальних гравців. Для цього потрібна сучасна державна стратегія та співробітництво усіх зацікавлених сторін в режимі постійного діалогу.
Більше інформації про конференцію та її учасників можна знайти тут http://www.kyivpost.com/conference/food-safety
Довідка:
Nestlé – найбільший виробник продуктів харчування у світі, що працює на засадах раціонального харчування та здорового способу життя. Штат компанії налічує 280 тисяч працівників. Nestlé належать 449 заводів у 83 країнах. Річний обсяг продажів Nestlé у світі сягнув у 2012 році 92, 2 млрд. швейцарських фраків. Продукція Nestlé представлена на ринках напоїв, кондитерських виробів, кулінарних продуктів, дитячого і спеціального харчування, заморожених продуктів, морозива, готових сніданків, мінеральної та столової води, а також кормів для домашніх тварин. Крім виробництва продуктів харчування, Nestlé володіє акціями підприємств парфумерно-косметичної і фармацевтичної промисловості.
Nestlé розпочала свою діяльність в Україні у 1994 році з відкриття представництва. З тих пір компанія просуває такі міжнародні бренди, як NESCAFÉ, Nesquik, Nuts, Friskies, KitKat та ін. У 1998 році Nestlé S.A. придбала контрольний пакет акцій ЗАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч». У травні 2003 року у Києві засновано ТОВ «Нестле Україна». У кінці 2003 року Nestlé S.A. придбала 100% акцій підприємства «Волиньхолдінг» (ТМ «Торчин»). В 2010 році Nestlé S.A. придбала ТОВ «Техноком», виробника продуктів швидкого приготування під ТМ «Мівіна».
Бізнес Nestlé в Україні представлений наступними напрямами: кава та напої, кондитерські вироби, кулінарія (холодні соуси, приправи, супи), продукти швидкого приготування, дитяче та спеціальне харчування, готові сніданки, корма для домашніх тварин, морозиво.
За подальшою інформацією прохання звертатися до
Геннадія Радченка,
Директора з корпоративних питань
Nestlé в Україні та Молдові
тел. (044) 490 8000, (044) 496 1031
Статья. Добавил: Alexandr Trifonov 22-05-2013, 20:04:48 Публикация №_10847 Впервые спортивные соревнования среди операторов телескопических погрузчиков «Астра Шоу» состоялись осенью 2012. В этом году, в честь своего 15-ти летнего юбилея компания-организатор подготовила особенную программу. подробнее...
Статья. Добавил: Кир Родионович Борисов 19-05-2013, 18:43:19 Публикация №_10814 Отруби являются отходами от переработки зерна на муку и крупы. В основном, это перемолотая твердая оболочка, содержащая большое количество клетчатки, витаминов и микроэлементов. В зависимости от вида зерна, отруби соответственно бывают ржаные, пшеничные, овсяные, гречневые, ячменные и т. д. Объемы отходов очень велики и при выработке качественной пшеничной муки могут достигать 28%.
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
Безпека продуктів харчування УкраїниEfes UkraineГК АВИСпищаводоподготовка