Топ-8 міфів про шахи






Статья.
шахматы
Добавил: Ольга Костюк
16-08-2012, 08:14:08
Публикация №_6755

Топ-8 міфів про шахи
Ось деякі з найбільш улюблених міфів про шахи (цієї королівської гри). Деякі з цих висловлювань, безумовно, не відповідають дійсності, а деякі з них - це суперечки, які можуть або не можуть бути правдою.
1.Шахи - це гра для лінивих людей, які ненавидять будь-які форми фізичних зусиль.
Щоб піднятися в рейтингу майстерності, необхідно виграти багато турнірів. Це зробити неможливо, якщо ви фізично (або розумово) хворі. Михайло Таль, якого вважали магом в шахах, залишався на вершині недовго, оскільки в нього були проблеми з нирками. Хоча він і вигравав окремі партії, але не міг брати участь в (тривалих) турнірах. Наочним прикладом також є шахіст Карпов, який схуд приблизно на 10 кг (Ви можете в це повірити?) Наприкінці свого матчу з Каспаровим в 1984-85 рр..

2.Шахи це гра для людей похилого віку (пенсіонерів), які від нічого робити грають в шахи.
Каспаров став чемпіоном світу у віці 22 років. Близько 15 гравців стали гросмейстерами у віці до 15 років. (Самому) молодшому з них було всього 12 років 7 місяців!

3. Шахи важко впізнати (навчиться грати)
Шахи, можливо, не найлегша гра, щоб вчитися, але далеко не найважча. Ви повинні вивчити функції шести фігур, правила про напад і захист короля. (Але) Один з аспектів цього міфу вірний - важко, дуже важко навчитися добре грати в шахи. Один гравець з ста досягає майстерності.
  4. Шахи - це марна трата часу.
Це краще класифікувати як думка, а не як міф. Для багатьох людей в сучасному світі, все, що не пов`язано з економічним розвитком, є марною тратою часу, в тому числі і шахи.
Якщо купить шахматы http://shkura.com.ua/ru/24-derevyannye-schahmaty , можна багато чому навчитись самостійно вдома.
5. Ви повинні бути розумними, щоб грати в шахи.
Люди з усіх верств суспільства насолоджуються грою в шахи, багато досягли високого рівня майстерності. Деякі дуже розумні люди люблять грати, але ніколи не виходять за рамки початківців (гравців).

6. Жінки не можуть грати в шахи також, як чоловіки
У цьому є частка правди. Сестри Полгар пройшли довгий шлях, щоб переконати весь світ, що жінки можуть грати дуже добре. Наприклад, молодша з сестер (Полгар), (Юдіт), з 18 років грає (бере участь) в основному в чоловічих турнірах, і сьогодні вже практично не залишилося гросмейстерів-чоловіків, у тому числі і світових чемпіонів, включаючи Карпова і Каспарова, хто б зміг встояти перед її хитрими (розумними) (шаховими) комбінаціями. Одним з останніх «уражених» став чемпіон світу (болгарин) Веселін Топалов.

7. Комп`ютери грають в шахи краще людини
В нинішній час комп`ютери грають в шахи краще, ніж 99, 99% людей, але вони нерівні в іграх проти кращих людей - великих гросмейстерів (чемпіонів світу).
8. Наступним чемпіоном світу буде комп`ютер.
Комп`ютер Deep Blue від IBM в 1997 році виграв матч 6 ігор (2 перемоги, 1 поразка, 3 нічиї) проти тодішнього чемпіона світу Гаррі Каспарова. Комп`ютер може аналізувати 200000000 позицій в секунду, тому перемогу можна розглядати як результат грубої сили! Багато хто вважає, що IBM грали не зовсім чесно. У всіх шахових турнірах можна побачити звіти про (всіх) рухах гравців. І це є звичайною практикою для (всіх) кращих гравців, щоб проаналізувати гри своїх опонентів і прийняти рішення по їх власним планом гри. IBM мав доступ до всіх ігор Каспарова, але коли Каспаров хотів подивитися записи попередніх ігор від Deep Blue, IBM відмовилися підкоритися, і вони також відмовилися, коли Каспаров хотів взяти матч-реванш через кілька років. Загалом, все одно людина вище машини.
Купить шахматы Киев (http://shkura.com.ua/ru/24-derevyannye-schahmaty)






Опубликовано в таких рубриках:
- Спорт. - Общество.
Читайте также...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...



Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,041091 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
шахматы купить шахматы ринг Чемпионат России