Шахи - це більше, ніж гра майстерності, це середньовічний урок історії в мініатюрі






Статья.
шахматы
Добавил: Ольга Костюк
16-08-2012, 08:14:02
Публикация №_6754

Шахи - це більше, ніж гра майстерності, це середньовічний урок історії в мініатюрі
Ви коли-небудь грали в шахи? Чи знаєте ви, що шахи є найстарішим майстерністю гри у світі? Але шахи - це більше, ніж просто гра майстерності. Вони можуть розповісти вам багато чого про те, як жили люди в середньовічні часи. Якщо ви подивитеся на те, як шахова дошка встановлена, а потім вивчити фігури і як вони використовуються, ви зрозумієте, що шахи - це історії середньовічна історія в мініатюрі.
Шість різних шахових фігур на дошці є перетин середньовічного життя з її численними обрядами, величчю і війнами.
Шахи грали багато століть тому в Китаї, Індії і Персії. Ніхто не знає точно, в якій країні вони виникли. Потім, у восьмому столітті, війська арабів, відомі як маври, вторглися в Персію. Маври навчився грати в шахи від персів. Коли пізніше маври вторглися в Іспанію, солдати принесли гру в шахи з ними. Незабаром іспанці теж починають грати в шахи. З Іспанії, шахи швидко поширилася по всій Європі.
Кожен уже міг навіть купить шахматы http://shkura.com.ua/ru/24-derevyannye-schahmaty .
Європейці дали шахів імена, які ми знаємо і до сьогодні. Вони, ймовірно, насилу могли вимовити орфографічні Перські імена, бо вони модернізували їх, щоб відобразити те, як вони жили. Сьогодні ці імена, звичайно, не сучасні, але тисячу років тому вони представляли собою саме буття, в якому звичайні люди, знати і лицарі жили своїм життям.

Пішаки на шаховій дошці представляють кріпаків. Їх є більше, ніж будь-яких інших фігур на дошці, і часто їх приносять у жертву, щоб зберегти більш цінні фігури. У середні століття кріпаки вважалися не більше ніж власністю поміщиків, або рухоме майно. Протягом цього періоду історії життя для кріпаків була дуже жорстокою. Вони працювали і вмирали молодими. Вони часто залишалися незахищеними під час війн, які вирували навколо них. Їх могли бути продати, використовувати як диверсії, або навіть пожертвувати, щоб поміщики уникли шкоди.

Тури на шаховій дошці, є домом, або притулком, як це було в середньовіччі. У шахах, кожна сторона має по дві тури.

Лицар на шаховій дошці представляє професійного воїна середньовіччя, чия робота полягала у захисті осіб рангу. Лицарі в шахах є більш важливими, ніж пішаки, але менш важливими, ніж єпископи, королі чи королеви. Їх мета в грі - захист найбільш важливих фігур. Вони також як і пішаки, можуть бути принесені в жертву для порятунку більш важливих фігур.

Представником церкви в шахах є єпископ. Церква була багатою і могутньою силою в часи середньовіччя, і релігія відігравала велику роль в житті кожної людини. Тому не дивно, що концепція релігії знайшла своє відображення в грі. Єпископ - це ім`я священика в католицькій церкві, який піднявся по службовій драбині в більш вигідне становище. У грі в шахи, тобто за два єпископи для кожної сторони.

Королева є єдиною фігурою на дошці, яку представляє собою жінка, і вона є найпотужнішою частиною гри. У шахах є тільки одна королева для кожної сторони. Багато людей не розуміють, що дами в середні століття часто приймають потужну, але складну, позицію. Цар часто керується її порадою, і в багатьох випадках королева грала інтриги при дворі. Але царі могли усунути дружину в сторону або навіть посадити в монастир зі схвалення церкви. Махінації королеви робітників за або проти своїх королів і зазначено в історії в середні століття королеви часто робили махінації за чи проти своїх чоловіків і досить часто грали більш важливу роль, ніж сам король.

Король є найвищою фігурою на дошці. У середньовічні часи, здача царя означало б втрату царства на вторгнення армії, що означатиме зміну позицій у гіршу сторону. Тримати царя в безпеці було на руку кожному - від нижчого до вищої посадової особи. Король є найбільш важливий, але не найсильнішою фігурою в шахах. Якщо ви не захистите короля, ви програєте.

Фігури на дошці є образ реальному житті за часів середньовіччя. Але в даний час це всього лише гра.
Купить шахматы Киев (http://shkura.com.ua/ru/24-derevyannye-schahmaty)






Опубликовано в таких рубриках:
- Спорт.
Читайте также...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...
Комментарии... 0


Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,037015 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
шахматы купить шахматы спортивный маркетинг ринг