“Dali Atomicus”






Статья.
арт фотограф
Добавил: Мария
14-03-2012, 00:50:21
Публикация №_4731

“Dali Atomicus”
Коли ми говоримо про фотографію, як вид мистецтва, то не можемо оминути найкращих його здобутків. Однією з найвизначніших робіт світового фотомистецтва є світлина відомого американського фотографа Філіпа Хальсмана “Dali Atomicus”. Ця робота стала своєрідним продовженням картини відомого іспанського художника Сальвадора Далі „Leda Atomica“, і зробила сюрреалізм реальністю.
“Dali Atomicus” була навіяна новітніми науковими відкриттями в області фізики. Вчені висунули припущення, що вся матерія вільно висить в постійному стані тимчасової зупинки. Дізнавшись про це, арт фотограф http://moya.in.ua/gallery/art/ Хальсман вирішив “підвісити в повітрі” свого друга – великого Далі, разом з меблями, мольбертом і картинами. На той час більшість фотографій були досить статичними, а Хальсман стверджував, що в стрибку об’єкт зйомки мимоволі показує свою внутрішню суть, дозволяє побачити його справжнє обличчя.
З цим знімком досі пов`язано багато легенд. Кажуть, наче спочатку фотограф вирішив замість води в кадрі лити молоко, але ідея була знехтувана через побоювання накликати на себе гнів публіки. Наступний задум майстра був жахливий – підкинутий кіт мав вибухнути, а на камеру потрібно було зловити момент розриву тварини на дрібні шматочки. Проте друзі порадилися і вирішили, що подібне дійство буде лише марною тратою котів (між іншим фото вдалося Хальсману лише з 28 дублю).
Сьогодні професійних фотомитців є не так уже й мало. Звертаючись до таких попередніх надбань, як “Dali Atomicus”, в кожному місті з’являються його послідовники. Зокрема, такого спеціаліста, як фотограф Івано Франківськ (http://moya.in.ua/) уже виховав.






Опубликовано в таких рубриках:
- Фото и видео. - Общество.
Читайте также...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...



Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,035104 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
арт фотограф фотограф Івано Франківськ професійний фотограф