Дух карпатських традицій






Статья.
відпочинок в карпатах
Добавил: Галя
06-03-2012, 23:22:26
Публикация №_4615

Дух карпатських традицій
Карпатський край – багатогранний. Тут найкращим чином переплелась краса гірської природи та стародавніх традицій. Щомісяця тут проводять фестивалі, виставки та народні гуляння, присвячені якійсь визначній події краю.
Якщо ви плануєте відпочинок в Карпатах http://shale-flery.com.ua/uk/ , варто спланувати його на останній місяць весни – травень. Адже це пора, коли місцеві жителі відпроваджують гуцульських пастухів в полонини.
Проводи в полонину – це давня традиція гуцульського краю. У травні, коли трава карпатських гір налилась зеленню і живильними соками, пастухи виганяють овець для випасу на віддалені гірські пасовища, які тут називають полонинами. З травня і аж до вересня вівчарі живуть серед гірської полонини і ведуть господарство: доять овець, готують бринзу і стрижуть вовну.
Назвати життя пастухів легким – важко. Адже там, високо в горах, погодні умови досить суворі. Часто дощить, віють сильні вітри, холодно, навіть може сніг посеред літа випасти. Випасати овець пастухи починають ще спозаранку і аж до пізнього вечора. Саме тому, на знак поваги до важкої праці, гуцульський народ влаштовує свято на честь проводів на полонину та повернення вівчарів додому.
Ця подія святкується гучно і весело. Особливим розмахом свята вражають жителі Микуличина. Святкування супроводжується дегустацією бринзи та інших національних страв, грою на трембіті, етнічними танцями та стрибками через ватру.
І кожного разу тут є на що подивитись. Такого духу традицій важко відчути на яких-небудь інших фестивалях. Відвідавши святкування проводів вівчарів на полонину, Ви будете безмежно задоволені. Такий відпочинок в Карпатах http://shale-flery.com.ua/uk/ принесе Вам купу позитивних емоцій та допоможе краще пізнати справжній дух українських Карпат.






Опубликовано в таких рубриках:
- Туризм. - Отдых. - Общество.
Читайте также...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...



Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,034397 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
відпочинок в карпатах Отдых в Трускавце