Відкритий лист Президенту України пану В.Януковичу відносно метадону






Статья.
метадон
Добавил: Громадська комісія з прав людини Україна
16-12-2011, 01:08:02
Публикация №_3493

 Відкритий лист Президенту України пану В.Януковичу відносно метадону
Шановний пане Президенте!

Від імені українців, неурядових організацій, лікарів, батьків та прийдешнього покоління, від імені всіх не байдужих до майбутнього нашої нації та наших дітей, звертаємось до Вас з цим відкритим листом, в надії на те, що нашу думку буде почуто.
Ми стурбовані зростанням кількості наркоманів у нашій країні, переважно молоді віком від 15 до 25 років. І нам тим більше незрозумілі дії уряду, що сприяють цьому.
Так, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2011 було затверджено план заходів щодо впровадження замісної терапії для підтримки споживачів опіоїдніх ін`єкційних наркотиків. Цей документ покликаний активізувати роботу уряду з виконання заходів на впровадження підтримувальної замісної терапії.
Ось вже понад п`ять років у нашій країні втілюється програма метадонової замісної терапії, що покликана сприяти зниженню рівня поширення ВІЛ/СНІД та лікуванню від героїнової залежності. За ці роки ми встигли накопичити власний, безцінний досвід, який й став приводом для звернення до Вас.
У той час, як в Європі та в США відбувається процес згортання цих програм, які довели свою неспроможність, а в Росії метадон взагалі заборонено використовувати законом "Про наркотичні засоби та психотропні речовини”, в Україні над його впровадженням трудяться великі міжнародні та вітчизняні фонди.
Зараз можна констатувати, що метадонова замісна терапія не дала очікуваного ефекту, а лише створила безліч інших проблем у нашому суспільстві. Подальше її використання не доцільне, й буде тільки збільшувати число її противників.
Досягнуті за допомогою програми успіхи надто незначні й поодинокі, щоб можна було говорити про позитивні результати в лікуванні наркоманії. Залучити хворого на наркоманію до метадонової програми — це не лікування. У цьому випадку лише замінюється один наркотик іншим, що призводить до збільшення числа залежних від цього виду опіатів.
До нині не отримавши доказів, що свідчили б про ефективність цієї програми, ми не бачимо сенсу застосовувати її далі, а тим більше розширювати. Тому не зовсім зрозуміло, як в розпорядженні КМУ одночасно поєднуються заходи по активізації роботи щодо її впровадження й, разом з тим, вивчення необхідності і потреби в ній.
Ми звертаємось до Вас, як до гаранта Конституції України з проханням скасувати розпорядження Кабінету міністрів України від 12 жовтня 2011 р. № 1002-р "Про затвердження плану заходів щодо подальшого впровадження підтримувальної замісної терапії для споживачів опіоїдніх ін’єкційних наркотиків" і, тим самим, зупинити втілення програми метадонової замісної терапії в країні, щоб разом з нею зупинити й процес наркотизації нашого суспільства.

Громадська комісія з прав людини Україна






Опубликовано в таких рубриках:
- Общество. - Медицина и здоровье.
Читайте также...

Искалеченная психотропами психика у больных наркоманией и алкоголизмом. Что делать?

Статья.
Добавил: Профессор РАМН Сидоркин ВП
04-04-2012, 00:52:34
Публикация №_5153

Искалеченная психотропами психика у больных наркоманией и алкоголизмом. Что делать? Часто родственники больных наркоманией или алкоголизмом задумываются, в какой клинике эффективнее пролечить употребляющую наркотики или алкоголь дочь или сына? В настоящее время клиники занимающиеся лечением алкоголизма и наркомании предлагают множество вариантов лечения. От такого количества клиник и предложений у родителей не особо разбирающийся в методиках лечения и медицине голова идет кругом.
подробнее...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...



Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,070254 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
метадон метадонова замісна терапія выставка Вольер sport life