ВОВК В ЯГНЯЧІЙ ШКУРІ, або дерибан землі по-житомирськи






Статья.
Житомир
Добавил: Дмитро Задорожній
15-05-2011, 13:00:10
Публикация №_1245

ВОВК В ЯГНЯЧІЙ ШКУРІ, або дерибан землі по-житомирськи
Про те, як в Житомирській області відбувається дерибан землі. Порушено кілька кримінальних справ, але безрезультатно...

Чим більше Україна наближається до вільного продажу земель, тим дедалі частіше вирують земельні пристрасті. Наповну набирають обертів тіньові механізми привласнення земель. Ті, хто має або владу, або великі гроші, або те й інше, намагаються якомога більше всіма правдами-неправдами прихватити, роздати. Зараз ні для кого не секрет, що за останні роки, користуючись своїм службовим становищем, багато чиновників, маючи певні повноваження, вкрали у держави чимало землі та завдали немалих збитків. Один з таких ховається за шкурою ягняти в Житомиській обласній адміністрації…

Дерибан землі – як безкінечний мексиканський серіал. Усі звикли до нескінченної земельної війни в Криму, але земельна лихоманка охопила Житомирщину. В пресі неодноразово зустрічалася інформація про те, як тут на ліво й на право розбазарюють землю. Одним з фігурантів цієї вигідної для себе, але збиткової для громади справи, є пан Никитюк, екс-голова Коростишівської райради, нині заступник голови - керівник аппарату ОДА. Про це неохоче пишуть журналісти, не друкують газети, хоч факти відомі, хоч не одна кримінальна справа порушена. А народ має знати своїх «героїв»!
Нахабство і жадібність цього чиновника проявили себе в повному обсязі. Будучи головою Коростишівської РДА, внаслідок його розпорядження про приватизацію земель ДП «СГП Більковецьке», до земель запасу сільської ради переведено понад 300 га сільськогосподарських угідь. О. Никитюк незаконно роздав близько 150 гектарів земель державної власності. За цим фактом Житомирською міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за зловживання службовим становищем. (Детальніше про це пише О.Ярова у своїй статті «Земля як мед» http://reporter.zhitomir.info/index.php?task=detail& ).

Тим часом у пана Никитюка відкрилися широкі горизонти набити кишеню. Маючи владу, небоячись покарань – ні правоохоронних органів, ні самого Всевишнього, він скромністю особливо перейматися не став, а кинувся поліпшувати свій добробут — привласнені кошти шляхом дерибану, відкатів, колосальних хабарів таки добряче вдарили у голову! Замість того, щоб віддати землю тим, хто там працює, проживає та готовий обробляти, її було роздано заїжджим перекупникам. І не дивно – земельні ділянки розташовані вздовж автошляху Київ-Чоп. Та не обділив Никитюк своїх родичів – серед тих, кому дісталися ласі кусочки коростишівської землі – його сестра та племінник, інші близькі особи.


На цьому голова Коростишівської райдержадміністрації не заспокоївся. Він виніс незаконне розпорядження щодо припинення права постійного користування земельними ділянками ДП «Коростишівський лісгосп АПК» з метою передачі даних земельних ділянок у постійне користування іншому ДП та віднесення їх до земель запасу. Все це було зроблено задля однієї мети – подальшого незаконного (але такого вигідного для власної кишені) розподілу більше 8 гектарів земель. Житомирським окружним адміністративним судом розпорядження Никитюка визнані протиправними та були скасовані. Але чиновник, знаючи, що покарання не буде, грабує народ з відчуттям вседозволеності та робить все для досягнення поставленої мети. Ось так з легкої його руки земля стає товаром.
Коли пана Никитюка призначали на посаду заступника голови облдержадміністрації-керівника апарату ОДА, він ділився з журналістами, що «особливих стратегій і схем у своїй роботі немає, працюватиме так, як вимагають його посадові функції і обов’язки, на будь-якій посаді потрібно просто бути людиною». Сказав і зробив. Відразу ж втикнув своє ненажерливе рильце в годівницю і очолив створену ним же комісію…із земельних питань, щоб легше було продовжувати системний дерибан земель області, лобіювати інтереси приватних комерційних структур.

Щодо останнього – для прикладу наведу ТОВ «Ружин-Кварц», якому Никитюк сприяв отриманню ліцензій (без належно оформлених документів), затвердженню проекту гірничного відводу та передачі Трубіївського родовища. І це, незважаючи на те, що в межах ліцензійної площі родовища знаходиться земельна ділянка лісового фонду, розпорядник якої свого погодження на чуже «вторгнення» не надавав.

А що ж місцеве правосуддя? Спостерігає за тим, що відбувається, цілком миролюбно, а, можливо, і зацікавлено. Правосуддя в нашій країні стало вже давно поняттям відносним. Особливо, коли питання стосується високопосадовців, то адекватного, реального вирішення проблеми очікувати просто не доводиться. Правий зазвичай той, у кого більше грошей і зв`язків, а не той, на чиєму боці правда. Наш наївний народ, ідучи на вибори, думає, що своїми голосами висуває тих, хто служитиме громаді. 

Ось вам і служіння, і ягняча шкура – маска так званої боротьби за справедливість, за благополуччя людей. Насправді такі нерідко пхаються в органи самоврядування лише для того, аби вирішувати свої питання, а інтереси громади з їхніми не збігаються. Моральну оцінку усьому мають дати самі житомиряни, а правову – правоохоронні органи.
Корупція в середовищі чиновників є невід’ємною частиною української державної системи, і викоренити її можна тільки шляхом покарання. До речі, наткнувся на замітку в інтернеті як у давнину боролися з корупцією. У 6 столітті до н.е. чиновник взяв хабар від однієї зі сторін у судовому процесі і виніс несправедливий вирок. Він був заарештований і покараний таким чином: з нього зняли шкіру і оббили нею крісло, на якому чиновник сидів під час винесення судових вироків.
А чи не здається вам, що вже настав час підстригти вівцю? А то хутро вже добряче підросло.
 







Читайте также...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...
Комментарии... 2
Гость
Шановний Дмитро! Тільки прочитали вашу статтю "Вовк у ягнячфй шкурі,.." від 15.05.2011 р. і хочимо вас призвати на допомогу. Ми-це мешканці села Трубієвка, про землі біля якого віддали "Житомир-Кварц" під кар'єр.
Саме про це є у вашій статті. У цю суботу, 9.07.2011 знову збирають схід села, щоб додавити людей і отримати згоду на початок робіт. Ми, мешканці, категорично проти, але голова сільради, який сидить у сусідньому селі, падлюка,наполягає і підговорює людей до згоди. Нам потрібна підтримка, моральна допомога. Чи не могли б ви приїхати до нас у село на цей схід? Якщо почнуть робити під селом кар'єр, селу - кінець.Ми це розуміємо. Але також ми розуміємо, що для отримання згоди адміністраціі, "Житомир-Кварц" вже пораздавали великі гроши і вже порахували скільки тут зароблять, тому будуть добиватися згоди села будь-якими засобами. А ще страшніше, що підуть вже протоптаною стежиною в обхід людей.
# 06/07/11, 17:50:05

громаде нужна поддержка
Друзья, к вам обращаются члены громады села Трубиевка Ружинского района Житомирской области после прочтения статьи "ВОВК В ЯГНЯЧІЙ ШКУРІ, або дерибан землі по-житомирськи" Добавил: Дмитро Задорожній, 15-05-2011, 12:00. В этой статье речь идет в том числе и о незаконном получении "Ружин-Кварц" лицензии на строительство карьера под нашим селом. Жители села категорически против, но представители фирмы настойчиво пытаются добиться согласия. В ближайшую субботу опять через продажного голову сильрады собирают сход села.
Нам нужна поддержка.

К кому обратиться за помощью?! Если начнут строить карьер, селу-конец. Пожалуйста, если у вас есть возможность поддержать нас, может какие-нибудь рекомендации, вот контактные телефоны актива громады: 0984407002 Татьяна , 0675065612 Леонид , 0984603836 Людмила, 0973484839 Александр, e-mail [email protected]
# 06/07/11, 21:44:33



Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,058763 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
Житомир никитюк Янукович родовид Евро-2012 Омельченко Фонд