Ігор Захаренко розповів про Всесвітню спадщину та туризм






Статья.
Всесвітня спадщина в руках молоді
Добавил: Благодійний фонд Влади Прокаєвої
26-04-2011, 17:23:37
Публикация №_1087

Ігор Захаренко розповів про Всесвітню спадщину та туризм
21 квітня 2011 року Президент туристичної корпорації «Феєрія» Ігор Захаренко в рамках Всеукраїнського культурно-освітнього проекту «Всесвітня спадщина в руках молоді» (Україна 2011) World Heritage in Young Hands (Ukraine 2011) прочитав молодим слухачам лекцію на тему «Всесвітня спадщина і туризм».
21 квітня 2011 року Президент туристичної корпорації «Феєрія» Ігор Захаренко в рамках Всеукраїнського культурно-освітнього проекту «Всесвітня спадщина в руках молоді» (Україна 2011) World Heritage in Young Hands (Ukraine 2011) прочитав молодим слухачам лекцію на тему «Всесвітня спадщина і туризм».

Юнаки та дівчата у ході невимушеної розмови з цікавою та харизматичною особистістю Ігорем Івановичем поринули у незабутню подорож культурними пам’ятками, що входять до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Під час лекції мова йшла про найвизначніші світові культурні пам’ятки, їх роль у розвитку туризму. Окрім цього, проводились паралелі й з Україною. «У нас славетна історія, безліч надбань та знахідок, але, нажаль, ми не можемо цим гідно розпорядитися, - зазначив Ігор Захаренко, - гіди туристичних компаній пропонують відвідати найрізноманітніші країни, показують дерев’яні церкви XII-XIII століть. А ви знаєте, що у нас на Закарпатті багато дерев’яних церков, у котрих розпис датований 1500-1600 роками? Незважаючи на те, що вони не реставрувалися, яскравість кольорів та чіткість ліній збереглися! Україна багата туристичними об’єктами – це і замки на Тернопільщині, і печери, котрим понад 1000 років, і чудові місця в Криму, і найдовші в світі катакомби, і єдина в Європі пустеля. Ці надбання, на превеликий жаль, не рекламуються. В Європі все відбувається за іншим сценарієм – наприклад, знайшовся якийсь камінь, до якого знаходиться легенда, об’єкт рекламується та відвідується туристами зі всього світу».
Говорили й про проблеми та перспективи розвитку туризму в Україні: «У нас туризм це – боротьба з посольствами, природними катаклізмами, невпорядкованістю та відсутністю інформації. Туризм може приносити неабиякий дохід, якщо до нього розумно поставитися. У нас є чим займатися і що дивитися», - наголосив пан Захаренко.
Напередодні 25-тих роковин Чорнобильської катастрофи не оминули й тему екзотичного туризму. Адже, за результатами досліджень журналу National Geographic, одним з найбільш цікавих маршрутів у світі є Чорнобиль. «Так, це наша біда, але нехай вона буде для інших поколінь попередженням, адже з Землею не можна гратися,» - зазначив пан Ігор. На завершення лектор висловив сподівання: «У нас є великі і маленькі міста. У нас багата історія та культура і це сьогодні варто цінувати й берегти. Тому, я думаю саме ви, молоді, гарні, розумні, можете все змінити. Цього я щиро бажаю Україні!».
Нагадаємо, програма «Всесвітня спадщина в руках молоді» була затверджена в 1994 році Центром Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та мережею Проекту асоційованих шкіл ЮНЕСКО (ASPnet), і проводиться більш ніж у 120 країнах світу, в Україні однойменний Проект проводиться вперше. В Україні його організатором виступив Благодійний фонд Влади Прокаєвої «Обдаровані діти – майбутнє України» за підтримки Міністерства культури України та у співпраці з Національною комісією України у справах ЮНЕСКО.
У проекті беруть участь учні асоційованих шкіл ЮНЕСКО в Україні, переможці Всеукраїнських учнівських олімпіад з історії та учні-члени Київської Малої академії наук. У програмі – лекційні та творчі заняття, екскурсії до об’єктів культурної та природної спадщини України, творчі майстерні, вивчення традицій та фольклору, участь у конференціях, створення маленьких шедеврів власними руками, а також Всеукраїнський конкурс «Культурна спадщина України очима молоді» та видання української версії посібника «Всесвітня спадщина в руках молоді». Метою програми є надання молоді глибоких знань щодо культурної та природної спадщини, формування навичок, необхідних для захисту об’єктів, які охороняє Конвенція про охорону культурної та природної спадщини, і виховання у молоді шанобливого ставлення до традиційного фольклору та культури.







Опубликовано в таких рубриках:
- Культура. - Туризм. - Благотворительность. - Общество.
Читайте также...

Спешите бронировать жилье на майские каникулы на Коста Дорада и Тенерифе

Пресс-релиз.
Добавил: B2Blogger
19-04-2011, 12:01:59
Публикация №_1010

Спешите бронировать жилье на майские каникулы на Коста Дорада и Тенерифе«АМТур» объявляет об открытии нового туристического сезона в Испании на Коста Дорада и о наличии свободных объектов жилья на Коста Дорада - апартаментов и вилл, доступных для бронирования на сайте evilla. Средняя температура воздуха на Коста Дорада в мае от +21? до +25?, воды +18?.Также сообщаем о наличии недорогих предложений вилл и апартаментов на острове Тенерифе в мае.
подробнее...

Авиакомпания МАУ предлагает новые возможности для авиапутешествий в период летней навигации 2011

Пресс-релиз.
Добавил: B2Blogger
13-04-2011, 14:50:07
Публикация №_953

Наступление летнего сезона 2011 года знаменуется для авиакомпании «Международные Авиалинии Украины» возобновлением и расширением программы внутренних маршрутов, развитием восточного и западного векторов, увеличением частотности на существующих маршрутах, а также активным развитием чартерной сети.
подробнее...

На майские праздники «Арент» предлагает скидки на проживание в Петербурге

Пресс-релиз.
Добавил: B2Blogger
07-04-2011, 20:21:37
Публикация №_904

Грядут майские праздники. С 3 по 6 мая управляющая компания "Арент" снижает стоимость квартир, и арендовать в центре Петербурга двухкомнатную квартиру можно от 3000 руб. в сутки, трехкомнатную квартиру - от 4500 руб. в сутки.
подробнее...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...



Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,045968 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
Всесвітня спадщина в руках молоді Кино Всеукраинский вышиванка