Подорож крізь час: AOC розповідає про еволюцію моніторів






Пресс-релиз.
AOC
Добавил: 2l agency
15-06-2017, 19:42:51
Публикация №_22122

Подорож крізь час: AOC розповідає про еволюцію моніторів
AOC, один з провідних світових брендів на ринку моніторів, проводить невеличкий екскурс в історію еволюції моніторів і пропонує згадати її основні віхи. Адже мало хто в наші дні пам`ятає про старенькі ЕПТ-монітори (з електро-променевою трубкою), про їх величезні сірі корпуси та благородну масивність. Інноваційні рішення в цій сфері з`являються на ринку мало не кожен місяць, тому досить легко забути, наскільки великий шлях був пройдений з моменту появи найперших моделей моніторів ПК.
З самого початку виробники розвивали й підлаштовували свої пристрої під вимоги різних груп користувачів, в тому числі збільшуючи й роздільну здатність екранів. Але хто зараз згадає, як техніка дійшла до сучасних моделей з вигнутими екранами й роздільною здатністю 4К?
Революційні для свого часу: ЕПТ-монітори з екраном 4: 3
Якби хтось в 90-х вирішив зібрати систему з двома моніторами, йому довелося б підбирати по-справжньому міцний стіл із великою стільницею. До початку 2000-х головними «жителями» офісів та будинків були ЕПТ-монітори, які відрізнялися великими габаритами та утилітарним дизайном. Але не всі знають, що перший ЕПТ-монітор був створений ще в далекому 1897 році німецьким фізиком Карлом Фердинандом Брауном. Він навіть не здогадувався, що цей громіздкий винахід стане першим кроком до появи витончених пристроїв товщиною менше 1 см, як у AOC PDS241 з його неймовірним 5, 2-мм екраном.
На відміну від тонких сучасних моніторів ЕПТ-моделі могли зайняти практично увесь стіл. Наприклад, ЕПТ-монітор AOC CT720G, що з`явився в 90-х, був завтовшки в 41, 9 см. Саме стільки простору було потрібно для кольорової електронно-променевої трубки, яка створювала зображення на його фосфоресцентному екрані.
Але товщина – не єдина характеристика, яка відрізняла ці монітори від сучасних моделей. Всі вони випускалися із співвідношенням сторін екрану 4: 3 і, як правило, в майже однакових сіро-бежевих корпусах. Зараз на них можна дивитися з посмішкою, але факт залишається фактом – ЕПТ-монітори протрималися в лідерах ринку моніторів до початку 2000-х років. Тільки після цього РК-монітори стали дешевшати і набувати популярності у масового споживача. І навіть вони за минулий час встигли сильно змінитися.

Нова ера: РК-монітори
Хоча РК-монітори стали набирати популярність тільки на початку 21 століття, перші їх моделі з`явилися ще в 1972 році. Довгий час виробництво РК-моніторів коштувало занадто дорого, а значить, більшості користувачів вони були не по кишені. Тому ЕПТ-моделі й зберігали свої лідируючі позиції на ринку понад півстоліття. Але з часом ринок змінився. Стандарти енергозбереження стали суворішими, а самі користувачі захотіли бачити на своїх столах щось більш сучасне, стильне й тонке. Екран нових РК-моніторів складався з шарів фільтрів, скла та рідких кристалів, які займали набагато менше місця, аніж масивні електро-променеві трубки. Тому у виробників з`явилася можливість піти назустріч вимогам користувачів і ринку. Раптово стало можливим створювати монітори з більш високою роздільною здатністю та низьким енергоспоживанням, ніж у ЕПТ-моделей. Крім того, відкрилися абсолютно нові можливості для дизайну, тому нові моделі виглядали набагато краще й стали набагато ергономічнішими. Наприклад, з`явилася можливість змінювати кут нахилу екрану монітора, що й досі допомагає багатьом користувачам уникнути проблем із поставою. Крім того, з відмовою від ЕП-трубок почав розсіюватися й острах перед довгим сидінням за комп`ютером. Користувачам більше не потрібно було боятися малих доз випромінювання від ЕПТ-моніторів та їх впливу на здоров`я в довгостроковому періоді.
До середини двотисячних років дизайн моніторів настільки сильно змінився, що величезні ЕПТ-моделі стали здаватися чимось доісторичним. У 2008 році AOC випустила на ринок AOC Angelo, котрий отримав приз Red Dot Design Award – РК-монітор із співвідношенням сторін 16: 9, сенсорними кнопками та стійкою, що повністю налаштовується під вимоги користувача (поворот, нахил і висота).
Дизайнерські знахідки змінювали одна одну. Були серед них і переможці IF Product Design Award – монітор AOC Razor зі стійкою, що складається (його легко можна було закріпити на стіні), і пристрої з лінійки AOC 57, з тонкою рамкою та знімною стійкою. Подібні моделі не тільки стали передвісниками гонки дизайну та інновацій, що продовжується й сьогодні, вони давали користувачам все більше можливостей налаштовувати монітор під власні потреби.

Наші дні: ширше, тонше, швидше – монітори на будь-який смак
Чому змінювався дизайн моніторів? Як і в інших сферах, потреби й бажання споживачів ставали все більш чіткими. Офісний працівник, який цінує стиль; професійний геймер; графічний дизайнер або звичайний користувач – почали виникати нішеві ринки, і виробникам необхідно було розробляти новіші моделі, які б підходили під вимоги цих ринків. Дизайн сучасних моніторів та пропонований ними набір функцій повинні були подобатися абсолютно різним групам користувачів, у яких часто не збігаються смаки та потреби. Дизайнерам потрібна ідеальна якість зображення й хороша ергономіка, а офісним робітникам, наприклад, важливі не тільки робочі функції, але й стильний зовнішній вигляд пристрою. В результаті з`явилися інноваційні моделі, такі як AOC PDS241 і PDS271, чий дизайн розроблявся спільно з всесвітньо відомим дизайнерським домом Studio F. A. Porsche. Завдяки унікальній модульній конструкції порти для підключення до ПК та живлення знаходяться в окремому боксі, тому товщина екранів цих моніторів становить всього 5, 2 мм - менше, ніж у багатьох сучасних смартфонів. Крім того, всі кабелі проходять через асиметричну стійку незвичайної форми і ніяк не псують естетику «чистого» робочого місця.
Впевнено можна стверджувати, що сучасні монітори стали тоншими та швидшими, а їх екрани – збільшилися. Постійно зростаюча популярність кіберспорту призвела до того, що багато користувачів хочуть не просто монітори з малим часом відгуку та високою частотою оновлення, вони хочуть досягти повного занурення в улюблені ігри. Тому в ігрових спільнотах все більше цікавляться моніторами з вигнутими екранами, які, до речі, вперше з`явилися на ринку ТВ в далекому 1952 році. Класичним прикладом таких сучасних моделей можна вважати AOC AGON AG352QCX зі співвідношенням сторін 21: 9, радіусом вигину екрану 2000 мм, часом відгуку 4 мс, частотою оновлення 200 Гц і підтримкою технології Adaptive-Sync.
Ергономічні можливості моніторів також сильно змінилися за цей час. У старих ЕПТ-моделях крім зміни кута нахилу екрану їх практично не було, в той час як майже у всіх сучасних моніторів можна налаштовувати висоту екрану, його кут нахилу й поворот по осі. Наприклад, AG352QCX дозволяє геймерам зберігати правильну поставу під час довгих ігрових сесій завдяки повному спектру ергономічних функцій.
Навіть офісні монітори більше не зобов`язані бути нудними й масивними. Саме тому AOC доповнює лінійку Pro Line новими моделями з безрамковим з трьох сторін екраном. З моніторами 90-ї лінійки користувачі зможуть повністю зосередитися на тому, що відбувається на їх екрані, і легко зібрати з декількох моніторів практично «безшовну» конфігурацію.
У цьому матеріалі перераховано всього декілька прикладів сучасних моніторів, які з банального офісного обладнання перетворилися в стильні, функціональні та ергономічні пристрої, що постійно адаптуються під мінливі потреби сучасних користувачів.

Короткий огляд відзначених продуктів AOC
AOC PDS241 та PDS271
Монітори на базі IPS-матриці зі співвідношенням сторін екрану 16: 9. І 24-дюймовий PDS241, і 27-дюймовий PDS271 підтримують роздільну здатність Full HD (1920 x 1080 пікселів) й обладнані практично безрамковим з трьох сторін, тонким екраном. Кабелі живлення та підключення моніторів до ПК заховані в їх унікальних асиметричних стійках і розділяються в спеціальному зовнішньому боксі. Завдяки прекрасній якості зображення, підтримці технології Flicker-Free, а також широкому охопленню колірної гами і широким кутам огляду, ці моделі підійдуть як професіоналам, так і користувачам, що просто хочуть бачити у своєму будинку стильний та якісний монітор.
AOC AGON AG352QCX
Модель із вигнутим 35-дюймовим екраном на базі матриці VA зі співвідношенням сторін 21: 9. Монітор підтримує роздільну здатність Wide Full HD (2560 × 1080 пікселів), має час відгуку всього в 4 мс при частоті оновлення екрану 200 Гц. Також пристрій підтримує технологію Adaptive-Sync. Завдяки радіусу вигину екрану 2000 мм екран монітора забезпечує більш повне занурення в ігри та мінімізує чинники, що відволікають користувача від роботи, навіть у порівнянні з іншими моделями з вигнутим екраном.
AOC I2490PXQU та I2790VQ з нової 90-ї лінійки
24-х та 27-дюймові монітори з елегантним безрамковим з трьох сторін екраном та оздобленням під гарматну бронзу. Пристрої обладнані новітніми IPS-панелями з роздільною здатністю Full HD та різноманітними портами для підключення. Обидві новинки з 90-ї лінійки підтримують технологію Flicker-Free та режим Low Blue Light. У продажу вони з`являться вже цього літа.






Опубликовано в таких рубриках:
- Hi-tech. - Интернет и информационные технологии.
Читайте также...

Плавнее плавного: новый монитор серии AOC AGON с поддержкой технологии G-SYNC и частотой обновления 240 Гц

Пресс-релиз.
Добавил: 2L agency
15-06-2017, 19:40:37
Публикация №_22088

Плавнее плавного:  новый монитор серии AOC AGON с поддержкой технологии G-SYNC и частотой обновления 240 ГцAOC представляет свой самый быстрый игровой дисплей с поддержкой NVIDIA G-SYNC. Главные особенности AGON AG251FG – частота обновления экрана 240 Гц, время отклика 1 мс и технология NVIDIA ULMB, уменьшающая размытие в динамичных сценах игр. Новинка оснащена и другими премиальными функциями линейки AGON, в частности, опцией AOC Shadow Control и эргономичной стойкой AOC Ergo Dial Base.
подробнее...

Функциональные и доступные линейки дисплеев Philips S7 и V7

Пресс-релиз.
Добавил: 2L agency
15-06-2017, 19:40:33
Публикация №_22087

Функциональные и доступные линейки дисплеев Philips S7 и V7Компания MMD, лидер в области инновационных технологий и обладатель прав на бренд Philips Monitors, расширяет спектр своей продукции, добавляя к нему две новые линейки дисплеев – S7 и V7. Новинки созданы для офисных работников и домашнего использования: они обеспечивают высокое качество изображения, но при этом остаются доступными.
подробнее...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...



Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,063315 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
monitors мониторы батарея для ибп Philips AGON роутер Asus Blue Cave