Пінопласт. Що важливо пам`ятати.






Информация о продукции или услуге.
пінопласт
Добавил: Олександр
26-12-2011, 21:21:37
Публикация №_3655

Пінопласт. Що важливо пам`ятати.
Компанія "ВІК БУД ЛТД", вітчизняний виробник пінополістерольних плит.
Продукція компанії - якісний будівельний матеріал.
Спеціалісти компанії наголошують, що в процесі роботи з будь-яким будівельним матеріалом варто враховувати особливості кожного окремого продукту.

1. Що таке пінополістирол?

Пінополістирол (пінопласт) – ізоляційний матеріал білого кольору на 98% складається з повітря, ув`язненого в мільярди мікроскопічних тонкостінних кліток із спіненого полістиролу. Інакше кажучи, для виготовлення цілої ізоляційної плити необхідно лише 2% сировини. Це пов`язано з його розширенням в ході виробничого процесу. Кульки полістиролів наповнюються пентаном (чистим вуглеводнем), який є вспенівающим чинником, і підігріваються парою, унаслідок чого пентан переходить в летучій стан і розширюється. Під дією тиску кульки полістиролу теж розширюються, внаслідок чого утворюються вже знайомі нам пенополістірольні кульки, що збільшили об`єм, принаймні, в 50 разів. Вічка в кожній кульці наповнюються повітрям і набувають пружності, після чого склеюються під дією пари, утворюючи легкий, однорідний, стійкий до стискування і зберігаючий свої розміри ізоляційний матеріал.

2. Чи пожаро безпечний пінополістирол?

Багатократні пожежні випробування в Європі і Україні довели що пінопласт безпечний матеріал. Він не підтримує і не поширює вогонь. Згідно з ДБН В.1.1-7-2002 «Пожежна безпека об`єктів будівництва» пінопласт відноситися до групи горючості Г-1.

3. Який ефективний термін експлуатації пінопласту?

У Німеччині КОНЦЕРНОМ BASF були проведені лабораторні випробування зразків пінопласту узятих з даху, що був утеплен, в середині 50-х роках, і які без всяких сумнівів довели, що через декілька десятків років експлуатації, цей матеріал абсолютно не змінив всіх своїх властивостей. Він зберіг всі свої характеристики, при цьому найголовнішу – повну теплоізоляцію. А також гарантійний термін експлуатації складає 25 років.

4. Чи є рентабельним утеплення будинку?

У будівлях, де хороша термічна ізоляція, витрати по опалюванню на 40-70% менше витрат в будівлях, позбавлених такої ізоляції. Тому пенополістірольні плити не лише роблять будинок затишним у будь-який час року, але і економить гроші на опалюванні і кондиціюванні. Гроші, вкладені в теплоізоляцію (в середньому 0, 5 – 3, 0% від вартості нової будівлі), окупаються за дуже короткий термін.

5. Чи дихають стіни, утепленні пінопластом?

Найбільш розповсюдженим міфом про пінопласт є міф про його низькі паропропускні властивості, та про те, що утеплені пінопластом стіни ”не дихають”.
Сам термін ”дихаючі стіни” не є технічним терміном, його використовують коли мова йде про здатність матеріалів до диффузії водяної пари. Як правило, про ”дихаючі стіни” можна взнати з реклам альтернативних утеплювачів з високою паропропускною здатністю.
Насправді, як відомо, водяна пара дифузує крізь стіни та утеплювачі завжди, це простий природній фізичний процес, але кількість водяної пари, яка диффузує крізь стіни з утеплювачами назовні та всередину настільки мізерна, що не приймається для розрахунків визначення характеристик мікроклімату всередині приміщення у випадку вибору між тим чи іншим видом утеплювача.
Паропропускна властивість утеплювача не впливає на мікроклімат в приміщенні. Надлишкова вологість в будинку, і як наслідки - мокрі стіни, грибки та пліснява, є результатом неякісної вентиляційної системи. В цьому дуже добре переконались ті, хто поміняв старі вікна в своєму помешканні на нові, з добрими ізолюючими властивостями та не модернізував вентиляцію.
Паропропускні властивості теплоізоляції, в свою чергу, важливі при правильному підборі та монтажу шарів системи утеплення всередині капітальної стіни, де утеплювач є середнім шаром. Доброю властивістю пінопласту є його відносно низька паропропускна здатність. І навпаки, якщо матеріал має високий рівень пропускания вологи (”дихаючий” утеплювач) в місцях його прилягання до зовнішньої стіни починає конденсуватись волога.

6. Чи екологічно безпечний пінополістирол?

Пінополістирол - екологічно чистий матеріал. Він виготовлений з нафти шляхом певних етапів технологічного процесу і при дуже економній витраті натуральної сировини. Для спінювання полістиролу - вихідного матеріалу - застосовується водяна пара. Пінополістирол не містить фторохлороводорода, а кінцевий продукт перебуває на 98 % із закритого в порах повітря. Підтвердженням його екологічної чистоти є його вживання для упаковки продуктів харчування і в невеликих кількостях для виготовлення дитячих іграшок.

7. Яка товщина пінопласту ідеальна для утеплення будівель в нашій кліматичній зоні?

Помилкова думка, що утеплення фасадів є ефективним, якщо застосовувати пінополістирольну плиту товщиною 50 мм.
Для кліматичної зони № 1 (Центральний регіон України), рекомендуємой товщиной є
пінополістирольна плита товщиною 100 мм.

8. Де можна застосовувати ПСБ-С-15?

Плити ПСБ-С-15 застосовуються для:
- утеплення битовок, контейнерів, вагонів;
- утеплення дахів;
- підвісних стель;
- кладки стін;
- пакувальний матеріал.

9. Де можна застосовувати ПСБ-С-25?

Плити ПСБ-С-25 застосовуються для:
- утеплення фасадів;
- утеплення дахів;
- утеплення підлог у житлових приміщеннях;
- внутрішньої тепло- і звукоізоляції стін;
- тепло-звукоізоляції лоджій і балконів;
- тепло-звукоізоляції конструкцій, що не піддаються сильним механічним навантаженням;
- ізоляції труб (захист від промерзання водопроводів і підвищення строку їхньої експлуатації).

10. Де можна застосовувати ПСБ-С-35?

Плити ПСБ-С-35 застосовуються для:
- утеплення підлог промислових будинків;
- утеплення гаражів;
- утеплення інженерних конструкцій;
- утеплення цокольних поверхів.






Опубликовано в таких рубриках:
- Стройматериалы. - Строительство и ремонт.
Читайте также...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...
Комментарии... 0


Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,027363 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
пінопласт пінополістирол кирпич новомосковский раствор