На шляху до Європи. Відень vs Братислава






Статья.
международное сотрудничество Европа
Добавил: Клуб Ділових Людей
25-07-2013, 02:41:58
Публикация №_11991

На шляху до Європи. Відень vs Братислава
Як архітектор та зодчий власного майбутнього, Клуб Ділових Людей безперервно працює над розвитком своїх напрямків діяльності. Наріжним каменем у фундаменті є співпраця із відомими європейськими інституціями та реалізація спільних проектів.
27-29 червня 2013 року адміністрація Клубу в особі Миколи Савуляка та Руслана Бельтюкова здійснили візит до двох європейських столиць. Час, проведений у Відні та Братиславі, таки не перевернув наше уявлення про бізнес, але в черговий раз підтвердив, що бізнес-клуб розвивається у правильному напрямку, враховуючи реалії українського ринку та успішні методики розвитку малого та середнього бізнесу. Три дні – три ділові зустрічі. Поїздка була насиченою і плідною, тож ділимося враженнями та планами на майбутнє.

День перший – діловий візит до відділу зовнішньо-економічної діяльності Wirtschaftskammer Ӧsterreich (далі – WKO)

Якщо коротко передати суть діяльності організації WKO www.wko.at , то це потужна структура, яка більш як століття займається консалтингом бізнесу, генерує та надає корисну для підприємців інформацію, допомагає налагоджувати ділові контакти та проводить освітні програми (бізнес-навчання).

Більш ніж 400 000 підприємств Австрії входить до Економічної Палати Відня (кожен австрійський підприємець або ж юридична особа в обов’язковому порядку проходять реєстрацію у WKO).

Переваги такого членства відчутні практично одразу: це і експертні консультації, і допомога у вирішенні питань з маркетингу, права, податкової системи, і пошук партнерів, і бізнес-навчання. До того ж, Економічна Палата має представництва по всьому світі, в тому числі у Києві та Львові, що дозволяє представляти інтереси австрійського бізнесу закордоном.

Зустріч із керівником відділу зовнішньоекономічної діяльності – доктором Габріелем Фюрером (Dr. Gabriele Führer) мала позитивний характер. Було обговорено можливості співпраці між власниками бізнесу Клубу Ділових Людей та підприємцями Австрії, які входять до Економічної Палати Австрії. Приємно, що актуальна репутація Клубу Ділових Людей дозволяє на рівних вести діалог із такою авторитетною організацією, як WKO.

Що ж, по суті було домовлено про те, що:

1. WKO готова бути приймаючою стороною групи підприємців Клубу, сприяючи бізнес-нетворкінгу між бізнесом України та Австрії. Єдина вимога – група має бути кластерною (однієї сфери бізнесу) та мати чіткі, наперед визначені запити та пропозиції по співпраці.

2. Учасники Клубу мають можливість через офіс Клубу формувати запити до WKO для пошуку партнерів, ресурсів чи ринків збуту в Австрії, котрі будуть у встановленому порядку опрацьовані обома організаціями.

3. Під час організованих візитів австрійського бізнесу до України будуть узгоджуватись також зустрічі із учасниками Клубу, якщо інтереси обох сторін співпадатимуть.


День другий – ділова зустріч із керівником підрозділу POOL Kooperation Service – Фреді Баумгартнером (Fredy Baumgartner)

Роботу із даною організацією ми розглядаємо виключно у форматі обміну досвідом. Левова частка зусиль POOL Kooperation Service wko.at/wien/pool () спрямована на налагодження контактів між підприємцями Відня, тож аналогія із одним із напрямком Клубу Ділових Людей очевидна.

Така співпраця допоможе не лише систематизувати наші майбутні дії, перейнявши багатий досвід європейської організації, але також дасть шанс заробити бездоганну ділову репутацію у Європі.


День третій – діловий візит у Торгово-промислову Палату Словаччини


У Словацьку Регіональну Палату входить близько 300 підприємств і, на відміну від австрійської WKO, держава не вимагає обов’язкової реєстрації в Палаті для підприємців. Зустріч відбулась із керівником департаменту зовнішньо-економічної діяльності Палати – Іваною Кондачовою (Ivana Kondasova).

Діалог успішно завершився конкретними домовленостями та постановкою майбутніх цілей. Наприклад таких, як написання спільного грантового проекту для Євросоюзу в сфері бізнес-освіти для жінок-підприємців Клубу Ділових Людей і Братиславської Регіональної палати. Ми переконані, що гендерні питання, які будуть вирішуватися у процесі роботи над проектом, надзвичайно перспективний напрямок та широке поле для діяльності.

Популярний на сьогодні бізнес-туризм відкриває перед підприємцями нові можливості. Зокрема, візити у Братиславу з метою знайомства з партнерами у Словаччині, – прекрасна можливість для учасників Клубу Ділових Людей позитивно зарекомендувати себе на європейському ринку. Особливо, коли перший крок вже зроблено.

Зустрічний візит Торгового відділу Посольства Австрії до Львова

Уже через тиждень 5 липня 2013 року відбувся зустрічний візит торгового радника Посольства Австрії у Києві п. Грегора Постль (Gregor Postl) та представника Львівського представництва WKO Галини Котовскі (Halyna Kotowski) до офісу Клубу у Львові, щоб підтвердити домовленості, що були зроблені напередодні у Відні. Також запланована уже на вересень 2013 спільна бізнес-зустріч Посольства Австрії з підприємцями Клубу для продовження та розвитку співпраці.

Нові контакти – нові можливості. Ми вкотре переконалися, що це золоте правило діє завжди. Шановні учасники бізнес-клубу, запрошуємо скористатись можливостями, що витікають із домовленостей Клубу у Відні та Братиславі!

Ми щиро сподіваємось, що Україна й надалі триматиме курс на Європу, що сприятиме зближенню відносин українського та європейського бізнесів.

Клуб Ділових Людей
Львів, Україна
bc-club.org.ua






Опубликовано в таких рубриках:
- ВЭД и таможня. - Бизнес и финансы.
Читайте также...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...



Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,038918 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
международное сотрудничество Европа ГАЛЕРИЯ dx интернет-магазин Китай таможенное оформление грузов ACEX Group