(я)Захворювання спини. Частина 1 - Остеохондроз






Статья.
массаж
Добавил: Павел Скачков
17-01-2012, 00:13:33
Публикация №_3830

(я)Захворювання спини. Частина 1 - Остеохондроз
Многие из нас страдают от этого заболеваия. Это остеохондроз. Некоторые врачи и исследователи называют остеохондроз эпидемией 21 века. И не зря! От этого заболевания страдет чуть ли не половина населения мира. Что такое остеохондроз и как с ним жить и бороться

Кожному з нас знайомі больові відчуття в області хребта. Біль в шиї і плечах, "замерзле плече", гострий біль в лопатках, тяжкість і почуття втоми і болю в попереку. Ці больові синдроми різної інтенсивності і тривалості, але що мають, як правило, одну причину. Все це прояви остеохондрозу. Усі ми багато чули про це захворювання. А страждає від нього, за деякими оцінками, мало не кожен другий. Що таке остеохондроз? Як він виникає і протікає? Як ефективно з ним боротися?

Отже, остеохондрозом називають процес ураження хребта, причина якого в дегенерації міжхребцевого диска. У міру розвитку цього захворювання вражаються сусідні хребці, міжхребетні суглоби і зв`язки хребта. Хребетний стовп місцями або повністю стає малорухомим і хворобливим. Буває шийним, грудним і поперековим, залежно від локалізації. Якщо копнути ще глибше, то поразка міжхребцевого диска розпочинається з його поганого харчування. Причина банальна, але саме із-за поганого живлення диск втрачає еластичність і гнучкість; внутрішньодисковий тиск падає і сам міжхребцевий диск просідає, втрачаючи свої амортизуючі властивості. Звідси скутість і біль.

Живлення міжхребцевого диска безпосередньо залежить від якості кровопостачання. Добре розвинені паравертебральні(околопозвоночные) м`язи щедро забезпечуються кров`ю, а значить і необхідними корисними речовинами. Таким чином, кров, що поступає в цю зону, живить також хребці і міжхребцеві диски. Чи добре розвинені м`язи http://massagehome.kiev.ua/articles/1/massage_spiny.html спини більшості людей? Як впливає на появу і розвиток остеохондрозу міський стиль життя, коли людина мало рухається, але багато сидить? Відповіді не утішливі. Остеохондроз - це свого роду епідемія сучасного суспільства. І Страждає від нього в основному працездатна частина населення.

Що ж робити? Як боротися? В першу чергу усі лікарі рекомендують понизити вплив причин, які викликають остеохондроз. Що це означає? Неправильне і тривале положення тіла, регулярні або разові перевантаження, пов`язані з підняттям тяжкості. Ось ті несприятливі причини, якими провокується остеохондроз. А як щодо ходьби, пробіжок, плавання і гімнастики, спрямованої на зміцнення м`язового корсета? Усе це необхідна профілактика захворювань хребта.

Лікування остеохондрозу багато в чому залежить від стадії захворювання, стани м`язів хворого і, власне, від больових відчуттів(синдромів). Частіше всього лікувати причину остеохондрозу, тобто міжхребцевий диск, безглуздо(якщо тільки це не критичний момент, наприклад грижа). Частіше всього суть лікування полягає в знятті больових синдромів і відновленні прийнятного стану паравертебральної зони і м`язів спини. При цьому абсолютно незамінні мануальні дії, як на сам хребет, так і на м`язи паравертебральної зони. Прийоми класичного масажу і мануальної терапії украй ефективно сприяють одужанню хворого. Після цього бажане проходження курсу ЛФК, з подальшим зміцненням м`язового корсета. Гімнастичні вправи, спрямовані на підтримку ослаблених м`язів спини, залежать від характеру порушень осанки, викликаної остеохондрозом, а точніше приспособленческим рефлексом.

Остеохондроз - це хвороба, яку неможливо перемогти раз і назавжди. Перемога в постійності і завзятості у боротьбі. Мета цієї боротьби в підтримці хребетного стовпа у хорошому стані. Правильні навантаження і підтримка хорошого кровопостачання в цій зоні - це ключ до здоров`ю хребта і перемозі над остеохондрозом!

Будьте здорові!
Скочков Павел,
www.massagehome.kiev.ua (http://massagehome.kiev.ua/index.html)







Опубликовано в таких рубриках:
- Медицина и здоровье.
Читайте также...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...



Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,058766 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
массаж массаж на дому Гемафонд сеть аптек здравица Азовмаш путешествия стволовые клетки