ПАТ «СІТІБАНК» присвоєно рейтинг






Пресс-релиз.
рейтинг
Добавил: Аналітична служба РА «Експерт-Рейтинг
17-12-2017, 16:11:56
Публикация №_22546

ПАТ «СІТІБАНК» присвоєно рейтинг
15 грудня 2017 року рейтинговим комітетом РА «Експерт-Рейтинг» було прийнято рішення про присвоєння довгострокового кредитного рейтингу ПАТ «СІТІБАНК» (Код ЄДРПОУ 21685485) за національною шкалою на рівні uaAAA.
Позичальник (банк) з рейтингом uaAAA характеризується найвищою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками (банками). При присвоєнні найвищої із можливих рейтингової оцінки за національною шкалою агентство враховувало результати аналізу фінансової та статистичної звітності банку включаючи звітність за листопад 2017 року. Рейтинговий комітет агентства при присвоєнні рейтингової оцінки спирався на наступні висновки:

ПАТ «СІТІБАНК» є дочірнім банком одного з найбільших міжнародних банків Citibank та має повний пакет ліцензій НБУ для провадження своєї діяльності на території України. Висока якість послуг гарантована високими стандартами сервісу Citibank в усьому Світі. Інтеграція у провідну та найбільшу міжнародну фінансову групу Citigroup забезпечує ПАТ «СІТІБАНК» найкращі можливості для ведення бізнесу в Україні та надання клієнтам послуг такої унікальності та якості яка є недоступною для більшості клієнтів інших банків

Банк займає специфічні бізнес-ніші в Україні, які йому гарантовані через приналежність до міжнародної фінансової групи Citigroup. Високий рівень спеціалізації Банку на певних секторах ринку та клієнтурі не дозволяє віднести масштаб його роботи в Україні до значущих факторів який би впливав на рівень його кредитного ризику. Номінальна частка ПАТ «СІТІБАНК» у банківській системі України за активами протягом останніх 3 років коливалась на рівні 0, 75%–1, 55% та зросла майже у двічі.

ПАТ «СІТІБАНК» мав підтримку від міжнародної фінансової групи Citigroup із активами 1, 889 трлн доларів США, та чистим доходом за 9 місяців 2017 року 12, 095 млрд доларів США. Масштаб діяльності, результати роботи та поточні довгострокові кредитні рейтинги Citigroup та Citibank N.A. вказували на те, що Група може, у разі потреби, надати ПАТ "СІТІБАНК" любий необхідний обсяг підтримки. Загальний рівень зовнішньої підтримки у ПАТ "СІТІБАНК" ідентифікований як безпрецедентно високий.

У грудень 2017 року ПАТ «СІТІБАНК» увійшов зі статутним капіталом у розмірі більше 200, 0 млн грн, регулятивним капіталом у розмірі 1, 37 млрд грн, та адекватністю регулятивного капіталу 38, 03%. Протягом всього періоду аналізу ПАТ «СІТІБАНК» підтримував високий запас за нормативами регулятивного капіталу (Н1) та адекватності регулятивного капіталу (Н2). На думку Агентства поточні значення Н1 та Н2 та їх стабільність протягом всього періоду аналізу показує що ПАТ «СІТІБАНК» не потребує докапіталізації у найближчий перспективі.

ПАТ «СІТІБАНК» дотримувався консервативної стратегії управління миттєвою, поточною та короткостроковою ліквідністю. Банк на систематичній основі протягом більше 12 місяців підтримує значний запас нормативів ліквідності Н4, Н5 та Н6 по відношенню до граничних значень, встановлених НБУ. Станом на 01.12.2017 миттєва ліквідність банку складала 65, 51%, поточна ліквідність 103, 09%, короткострокова ліквідність 110, 33%. Отже, ПАТ «СІТІБАНК» був добре забезпечений ліквідністю, що безумовно позитивно впливало на його довгостроковий кредитний рейтинг.

Станом на 01.10.2017 92, 88% активів ПАТ «СІТІБАНК» було представлено: грошовими коштами та їх еквівалентами, цінними паперами у портфелі банку на продаж, кредитами та заборгованістю клієнтів. Якість всіх трьох головних компонентів активів заслуговувала на високий рівень оцінки. 100% цінних паперів на продаж у портфелі банку належали до державних цінних паперів.

Прибуткова діяльність ПАТ «СІТІБАНК» носила постійний характер, оскільки протягом останніх 8 років і 9 місяців 2017 року Банк працював з прибутком. Прибуток банку за 9 місяців 2017 року склав 763, 712 млн грн. Агентство звертаю увагу, що навіть у кризові для банківської системи періоди ПАТ «СІТІБАНК» працював із прибутком, що підтверджує створення банком в Україні якісної бізнес-моделі, здатної уникнути впливу специфічних ризиків. Відповідний фактор також мав позитивний вплив на довгостроковий кредитний рейтинг Банку.

Аналітична служба Рейтингового агентства «Експерт-Рейтинг»






Опубликовано в таких рубриках:
- Банки и финансовые структуры.
Читайте также...

ПАТ «АГРОПРОСПЕРІС БАНК» присвоєно рейтинги

Пресс-релиз.
Добавил: Рейтингове агентство «Експерт-Рейтинг»
13-12-2017, 00:23:50
Публикация №_22537

ПАТ «АГРОПРОСПЕРІС БАНК» присвоєно рейтинги8 грудня 2017 року на засіданні рейтингового комітету Рейтингового агентства «Експерт-Рейтинг» було прийняте рішення про присвоєння довгострокового кредитного рейтингу ПАТ «АГРОПРОСПЕРІС БАНК» (код ЄДРПОУ 35590956) за національною шкалою на рівні uaAA та рейтинг депозитів за національною шкалою Агентства на рівні ua1.
подробнее...

Сервис “Займер” выпустил мобильное приложение

Пресс-релиз.
Добавил: Клавдия Логинова
08-12-2017, 22:19:54
Публикация №_22531

Сервис “Займер” выпустил мобильное приложение Теперь пользователи смартфонов и других устройств на платформе Android могут получить займ в сервисе “Займер” через мобильное приложение. Приложение компании - “Займер – робот онлайн займов” - ориентировано на клиентов, использующих смартфоны и другие устройства на платформе Android.
подробнее...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...



Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,030826 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
рейтинг ризики микрокредит займ агенство ипотечный кредит Тинькофф