ПАТ «АГРОПРОСПЕРІС БАНК» присвоєно рейтинги






Пресс-релиз.
агенство
Добавил: Рейтингове агентство «Експерт-Рейтинг»
13-12-2017, 00:23:50
Публикация №_22537

ПАТ «АГРОПРОСПЕРІС БАНК» присвоєно рейтинги
8 грудня 2017 року на засіданні рейтингового комітету Рейтингового агентства «Експерт-Рейтинг» було прийняте рішення про присвоєння довгострокового кредитного рейтингу ПАТ «АГРОПРОСПЕРІС БАНК» (код ЄДРПОУ 35590956) за національною шкалою на рівні uaAA та рейтинг депозитів за національною шкалою Агентства на рівні ua1.
Банк (позичальник) або окремий борговий інструмент з рейтингом uaAA характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими банками (позичальниками) або борговими інструментами. При присвоєнні рейтингу Агентство керувалось аналізом звітності Банку, аналізом результатів його роботи за 2016-2017 рр., а також даними про акціонера Банку та його діяльність і наступними основними висновками:
1. За формальними ознаками, частка ПАТ «АГРОПРОСПЕРІС БАНК» у банківській системі України протягом останніх 3 років коливалась на рівні 0, 001%–0, 03% від активів банківської системи. Невелика частка Банку у банківській системі України не має істотного впливу на його кредитний рейтинг через наявність високого рівня зовнішньої підтримки. Також Банк чітко окреслив для себе сегмент спеціалізації – фінансування в Україні агробізнесу, що ставить його у певні рамки при виборі клієнтів.
2. Зовнішня підтримка від акціонеру Банку ідентифікована як безпрецедентно висока. Єдиним акціонером «АГРОПРОСПЕРІС БАНК» є компанія Agro Holdings (Ukraine) Limited, опосередкованим власником якої є фонд NCH Agribusiness Partners II, L.P. Інвесторами фонду є відомі міжнародні фінансові інститути, пенсійні фонди США та Європи, в тому числі Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР). Фонд NCH Agribusiness Partners II, L.P входить до групи інвестиційних фондів під управлінням NCH Advisors (США). Заснована 1993 року у Нью-Йорку, NCH Advisors управляє інвестиціями у розмірі понад 3 млрд. дол. США через 9 регіональних офісів по всьому світу. Компанія керується відповідно до західних стандартів ведення бізнесу і корпоративного менеджменту і стабільно демонструє високі операційні і фінансові показники. У 2016 році чистий прибуток Компанії склав 127 млн. дол. США при виручці 411 млн. дол. США.
3. У четвертий квартал 2017 року ПАТ «АГРОПРОСПЕРІС БАНК» увійшов зі статутним капіталом та регулятивним капіталом, що перевищували позначку у 200 млн. грн., яка є мінімумом для розміру статутного і регулятивного капіталів відповідно до нових вимог НБУ, і які набрали чинності у липні 2017 року. Протягом всього періоду аналізу ПАТ «АГРОПРОСПЕРІС БАНК» підтримував безпрецедентно високий запас за нормативом адекватності регулятивного капіталу (Н2). Станом на 1 грудня 2017 року Н2 Банку складав 159, 72% при нормативному значенні не менше 10% і середньому значенні по банківській системі 15, 03%. 23.11.2017 р. ПАТ «АГРОПРОСПЕРІС БАНК» отримав тимчасове свідоцтво НКЦПФР про реєстрацію випуску акцій на суму 100 млн. грн. та фактично отримав від Акціонера кошти за придбані акцій. Агентство очікує завершення всіх реєстраційних та бюрократичних процедур з реєстрації у першому кварталі 2018 року.
4. ПАТ «АГРОПРОСПЕРІС БАНК» дотримувався консервативної стратегії управління миттєвою, поточною та короткостроковою ліквідністю. Банк на систематичній основі протягом більше 12 місяців підтримував значній запас нормативів ліквідності Н4, Н5 та Н6 як по відношенню до граничних значень, встановлених НБУ, так і по відношенню до середніх значень цих нормативів по банківській системі України. Отже, протягом більше року ПАТ «АГРОПРОСПЕРІС БАНК» був безпрецедентно добре забезпечений ліквідністю, що позитивно впливало на його довгостроковий кредитний рейтинг.
5. Станом на 30 вересня 2017 року кредитний портфель ПАТ «АГРОПРОСПЕРІС БАНК» в основному був представлений короткостроковими кредитами юридичним особам в сільськогосподарській галузі. Кредити юридичним особам були забезпечені переважно сільськогосподарською технікою, товарами в обороті та правами на майбутній урожай. Станом на 30 вересня 2017 року до 1-5 категорії позичальників за даними та класифікацією НБУ відносилось 95% виданих кредитів юридичних осіб. Такий показник Агентство інтерпретує як високу якість кредитного портфелю Банку.
6. За 9 місяців 2017 року в порівнянні з 9 місяцями 2016 року Банк зміг наростити чистий процентний дохід на 26, 39%, чистий комісійний дохід – на 304, 91%. Результат від торгівлі іноземною валютою за перші три квартали 2017 року склав 0, 785 млн. грн., що в 10, 33 рази перевищує той самий показник за 9 місяців 2016 року. Суттєве скорочення розміру збитку на фоні зростанні ключових статей доходів, на думку Агентства, вказує на можливий вихід Банку на прибуткову діяльність в найближчих звітних періодах.

Аналітична служба Рейтингового агентства «Експерт-Рейтинг»
Україна
Київ
тел.: +38 (044) 227-60-74
www.expert-rating.com
[email protected]






Опубликовано в таких рубриках:
- Банки и финансовые структуры.
Читайте также...

Сервис “Займер” выпустил мобильное приложение

Пресс-релиз.
Добавил: Клавдия Логинова
08-12-2017, 22:19:54
Публикация №_22531

Сервис “Займер” выпустил мобильное приложение Теперь пользователи смартфонов и других устройств на платформе Android могут получить займ в сервисе “Займер” через мобильное приложение. Приложение компании - “Займер – робот онлайн займов” - ориентировано на клиентов, использующих смартфоны и другие устройства на платформе Android.
подробнее...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...



Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,052554 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
агенство рейтинг банк микрокредит займ