Здоровий сон дитини






Статья.
Сон
Добавил: Сергій Петров
05-07-2014, 20:13:25
Публикация №_16718

Здоровий сон дитини
Які батьки не мріють про те, щоб їх дитина була здоровою?

Але далеко не всі пам`ятають про те, що здоров`є їхнього малюка залежить не тільки від правильного харчування, а й від сну. Ні для кого не секрет, що не виспався карапуз буде неспокійним, примхливим. Яке вже там здоров`я! Так, що здоровий сон дитини - це одне з головних правил у вихованні чада.


В обов`язки батьків входить організувати сон дитини таким чином, щоб прокинувшись, малюк був веселий і готовий пізнавати світ, бути відпочившим, здатним як губка сприймати нову інформацію, мозком.



Турбота про здоровий сон на батьків лягає з перших днів життя дитини.


Ліжечко немовляти повинне бути оснащене зручним ортопедичним матрацом, правильне положення хребта і відповідно, нормальний кровообіг головного мозку сприяє здоровому сну.


Важливим є факт освітлення кімнати, в якій спить дитина. Світло має бути м`яким, що означає не яскравим, це допоможе заснути швидко і вчасно http://vuku.su/zhinoche-zdo/zasnuti-shvidko , та допоможе гарно виспатись дитині.

Нічний одяг вашого малюка повинен бути вільним, не стискувати руху, потрібно звертати увагу, щоб в області шийки дитини не було ніяких «вузликів», це дозволить уникнути передавлення під час перевертання з одного боку на інший. Ні в якому разі не варто одягати дитину в дуже теплі речі і звичайно уникати синтетичного одягу.


Варто подумати про харчування дитини перед і після сну.


Температура в кімнаті сплячої дитини повинна бути 18-19 градусів за Цельсієм, оптимальна вологість повітря - 50-70%. Кімнату, в якій спить малюк необхідно провітрити перед тим, як укладати його спати. Дуже добре для діток будь-якого віку вечірнє купання, вода розслабляє м`язи тіла дитини, знімає акумульований дитячий стрес і прихильно діє на сон дитини. Водні процедури потрібно приймати за годину до сну. Важливий, на думку фахівців і режим сну дитини. Укладати спати, і піднімати його варто в один і той самий час.



Потреба сну у дітей з віком змінюється, так у дітей до 3 місяців це 16-20 годин на добу, 6-ти місячний карапуз повинен спати не менше 14, 5-15 годин, до року дитина повинна спати 13, 5 годин. Вже до 2 років час сну становить 13 годин, а до 3-4 років - 11, 5 годин. У 6 років повноцінний, здоровий сон дитини становить 9, 5 годин, а в 12 років досить 8, 5 годин. Не забувайте перед сном вашого маленького непосиди, розповісти добру казку, заспівати колискову пісню. Голос батьків які розповідають казку або співають ласкаву пісеньку заспокоює малюка і дає можливість міцно і солодко спати.

Пам`ятайте, що міцний і здоровий сон - це запорука здоров`я для вашого малюка.







Опубликовано в таких рубриках:
- Дети. - Медицина и здоровье.
Читайте также...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...



Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,034290 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
діти здоров’я японские портфели Детское питание Humana мини садик клиника Рамбам детский трикотаж оптом