Про перспективи видобутку сланцевого газу в Європі






Статья.
Сланцевий газ
Добавил: Кир Родионович Борисов
26-01-2014, 05:00:27
Публикация №_15209

Про перспективи видобутку сланцевого газу в Європі
Інформаційне видання «Нафта Росії», використовуючи як джерело РІА Новини, повідомило, що Єврокомісією опубліковані рекомендації, які фактично, при виконанні певних умов, роблять можливим видобування сланцевого газу.

Саме витяг із найбільш цікавих повідомлень та практичних рекомендацій розмістив на інтернет-сторінці професіонал у сфері геологічного моделювання Олексій Кокуєв про видобуток сланцевого газу в Європі. З інформації стало відомо, що Янез Поточнік, який є єврокомісаром із захисту навколишнього середовища, наголосив, що в досить недалекій перспективі сланцевий газ може виявитися без сумніву багатообіцяючим видом палива, однак санітарні норма та захист навколишнього середовища – основні принципи, без дотримання яких промисловий видобуток цієї корисної копалини є неможливим. Отже, країни-члени, які безперечно зацікавлені в розвитку цієї видобувної галузі, повинні дотримуватися мінімальних принципів, які розроблені Єврокомісією.

Цікавим для всіх є також те, що Єврокомісія підкреслила, що видобуток сланцевого газу безперечно має бути організований таким чином, щоб повністю унеможливити потрапляння будь-яких забруднюючих речовин у ґрунтові води, а крім цього - не допустити їх витоку на поверхню, особливо – на верхні шари ґрунту, а також потрапляння у повітря та воду. Використання обладнання повинне відповідати всім існуючим нормам і стандартам з тим, щоб максимально забезпечити безпеку при технологічному процесі видобутку сланцевого газу.

Максимальна прозорість – ось що повинне бути пріоритетним при проведені оцінки впливу такого видобутку на навколишнє середовище.

Кокуєв Олексій Валерійович, К.т.н, експерт в області геологічної розвідки






Опубликовано в таких рубриках:
- Мир энерготехнологий. - Наука.
Читайте также...
Читайте и предлагайте подобные публикации к размещению... Подробнее...



Главная  Контакты

Публикация статей, пресс-релизов, анонсов, новостей... PR-агентство velsi.info
(с) Все права на материалы сайта принадлежат их авторам и не могут быть использованы кем либо без разрешения авторов.
добавить на главную Яндекс ^
Страница сгенерирована за 0,047502 секунд
Загрузка ...

КОМПАНИИ, ИХ ПРОДУКЦИЯ И УСЛУГИ
Делиться вообще полезно.
И вот тебе простой пример:
когда-то я был всего двумя клетками,
но деление сделало из меня человека!
(цитатник рунета)
Делитесь своей информацией!
Сланцевий газ MAXUS инверторные генераторы твердотопливный котел Alfa Laval